Reclamă
Reclamă

Toy Boy este unul dintre cele mai de succes seriale spaniole de pe Netflix. Iar Jesus Mosquera este un bărbat care în urmă cu mai puțin de doi ani nu avea experiență de actorie. El juca fotbal în liga inferioară în Spania.

Jesus Mosquera, fotbalistul din liga a doua

Jesus Mosquera glumește că dacă oamenii din spatele show-lui i-ar fi spus la prima sa audiție. – O audiție la care nici măcar nu a vrut să apară – că va fi un stripper, ar fi „fugit și nu a fost acceptat” rolul.

Totuși, actorul a ieșit din obscuritate totală la sfârșitul anului 2018. Mosquera a adunat peste 1,3 milioane de urmăritori pe Instagram și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți actori din Spania.

La fel ca în cazul altora, visul lui Mosquera a fost să devină fotbalist profesionist.

Reclamă

Născut în orașul sudic al coastei Fuengirola, Mosquera a început în sistemul de tineret al clubului local La Liga Malaga.  Înainte de a vraji la Athletic Bilbao și la Real Betis. Atât la Malaga, cât și la Betis, el a ajuns în echipa B și s-a antrenat cu prima echipă. Deși nu a fost selectat niciodată la prima echipă.

,,Trenul fotbalului trecuse deja de mine”, a declarat Mosquera pentru CNN Sport. ,,Așa că, atunci când o altă oportunitate, a trebuit să o încerc.”

Mosquera  a reușit deși nu s-a prezentat la casting

Oportunitatea despre care Mosquera spune că i-a schimbat viața a apărut după ce a mers la sală.

În timpul extra-sezonului de fotbal din vara lui 2018, unii dintre prietenii lui Mosquera l-au convins să meargă cu ei la sală.  După ce au aflat că producătorii caută oameni pentru un serial, un film și o reclamă. Însă în acea zi nu s-a prezentat nimeni.

Două zile mai târziu, proprietarul sălii de sport i-a spus lui Mosquera și prietenilor săi că producătorii urmau să se întoarcă pentru audiții.

https://www.instagram.com/p/BqzgqusHGmZ/?utm_source=ig_web_copy_link

„Mi-a propus să merg la casting, dar i-am spus prietenului meu că nu mă vor alege oricum, așa că nu m-am prezentat”, își amintește Mosquera.

„Am continuat să ne antrenăm și în timp ce lucram, am auzit-o pe femeie spunând:„ Există un băiat care poartă un tricou galben care are profilul pe care îl căutăm, dar nu a venit la casting. În acel moment am privit în jos și am văzut că purtam tricoul galben.”

În mai puțin de doi ani, Mosquera a trecut de la fotbalistul din liga inferioară la unul dintre cei mai cunoscuți actori din Spania.

,,Ce ai de pierdut?”

Mosquera i-a spus regizorului de casting că se simte prea stânjenit să pozeze în fața unui aparat foto.

„‘Ce ai de pierdut?’ m-a întrebat ea: „Poate dacă ai noroc, vei trece primul test.”

Încurajat de prieteni, fotbalistul a a decis cu reticență – „ca o glumă” – să ia parte.

În săptămânile care au urmat, el a trecut test după test.  Șase luni mai târziu Mosquera a primit un telefon de la renumitele regizoare de casting Eva Leira și Yolanda Serrano pentru a-i oferi rolul principal într-un nou serial TV – ca stripper.

https://www.instagram.com/p/B97c-CDKDd6/?utm_source=ig_web_copy_link

„A fost complicat, a fost dificil pentru că sunt o persoană timidă”, spune el. „Nici nu am vrut să merg la casting pentru că am crezut că aparatul de filmat va fi intimidant … așa că imaginați-vă că trebuie să-mi scot hainele și să dansez.

„Am avut norocul că nu știam rolul pe care urma să-l primesc; în fiecare lună și la fiecare test, mi se oferea un pic mai multă personalitate și abia în ultima audiție am aflat că voi urma fii un stripper ”.

A trebuit să muncească din greu

La mai puțin de o săptămână după ce a primit acel telefon în ianuarie 2019, Mosquera a renunțat la viața sa din Fuengirola și s-a mutat în Madrid. A renunța la visul de a deveni un fotbalist cunoscut, pentru un rolul care i-a schimbat cu adevărat viața.

Cu doar câteva luni înainte să înceapă filmările pentru „Toy Boy”, Mosquera  a început să facă cursuri zilnice de actorie și dans, precum și să meargă la sală.

A trebuit să învețe cum să danseze de la zero pentru a fi credibil în noul său rol. Totodată, a trebuit să adauge 10 kilograme de mușchi într-un timp relativ scurt. Toate acestea în timp ce era presat de gândul că dacă nu s-ar fi îmbunătățit destul de repede, regizorii l-ar fi scos din serial.

https://www.youtube.com/watch?v=eUUpVizwe8I

„Oamenii cred că pentru că m-au găsit într-o sală, că eram deja puternic, dar eram cu adevărat slab.Nu știam deloc să dansez și nu mă consideram niciodată dansator. A fost un proces foarte, foarte dificil, multe ore de repetiții, antrenament, dans … dar o experiență de neuitat. Desigur, a fost un risc, dar am acceptat provocarea și mulțumesc lui Dumnezeu totul sa dovedit bine.”

Sursa: CNN.com

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro