Pentru că se tot apropie ziua marilor reduceri, cea mai așteptată zi din an, majoritatea oamenilor se întreabă oare pe ce să își cheltuiască economiile.
Ținând cont că se apropie sărbătorile- Moș Nicolae, Moș Crăciun- mulți se vor aventura în minunata goană după cadouri pentru părinți, copii, prieteni, colegi de muncă și așa mai departe. Fie că este vorba despre jucării, haine, încălțăminte, electronice și electrocasnice, fiecare om va urmări cu mare interes toate site-urile care au pus la bătaie mii de produse reduse.
Organizatorii au venit, însă, cu câteva sfaturi pentru viitorii cumpărători. Dacă ești un fan al cumpărăturilor online, ar trebui să ai în vedere o serie de lucruri pentru a nu te împiedica de veșnicul „sold out”. Cele mai bune reduceri, trebuie să ținem cont că sunt mici cantitativ, ceea ce înseamnă că stocul se epuizează aproape instant.
Etapele unor cumpărături perfecte sunt următoarele:
- Stabilirea bugetului. Acesta este un pas cu adevărat important deoarece, oamenii au tendința de foarte multe ori să cheltuiască bani pe care nu îi au. Preferă să își achiziționeze un card de cumpărături, ceea ce nu este neaparat un lucru rău, dar sfârșesc prin a-și da seama că nu au neapărat nevoie de lucrurile cumpărate și că au făcut o mică risipă de bani. De aceea, stabilirea unui buget ar putea stabiliza puțin lucrurile.
- Lista de produse. După stabilirea bugetului alocat pentru această perioadă, trebuie să ne hotărâm ce anume am dori să cumpărăm. O listă cu produsele de care avem nevoie ne ajută în primul rând, să nu ne aglomerăm cu lucruri pe care nu o să le folosim, și în al doilea rând, ne ajută să avem un buget mai mare pentru lucrurile cu adevărat importante. Spre exemplu, dacă deja ai un telefon bun, nu are rost să achizitionezi un altul pentru simplu fapt că este la reducere. Mai bine folosești suma respectivă de bani pentru a cumpăra un lucru care nu merge la fel de bine sau un lucru pe care nu îl ai deloc.
- Evoluția prețurilor. Mulți suntem tentați să cumpărăm pe moment lucruri fără să ne interesăm dinainte de prețul inițial. Multe site-uri au obiceiul de a mări prețul unui produs cu o săptămână, două înainte de Black Friday, doar pentru a-l putea readuce la prețul inițial, oferind astfel o „reducere”.
- Conturi și date de facturare. Pentru a scuti din timpul petrecut pentru a completa datele de facturare de fiecare dată, indicat ar fi să îți faci conturile pe site -uri care te interesează, să completezi datele, iar când vine marea zi, adaugi produsele în coș și doar plasezi comanda.