Nu trebuie să fii din Italia ca să iubești pastele fiindcă ele se pot prepara peste tot în lume. Există o mulțime de rețete pe care le poți prepara chiar în propria ta bucătărie, iar rezultatul va fi unul fantastic. Mai jos își prezentăm paste cu spanac, brânză și usturoiul care vor fi un deliciu pentru întreaga familie. 

Pastele sunt un preparat extrem de versatil care se pliază pe gusturile fiecărei persoane. Rețeta poate fi prestabilită de la bun început sau se poate improviza pe parcurs, totul fiind și rapid. Nu ai nevoie de măiestrie în bucătărie, pastele fiind perfecte pentru începători.

Rețeta de mai jos cu spanac, brânză și usturoi este perfectă pentru toți pofticioșii familiei. Indiferent de gusturi, nu se poate să nu-ți placă aceste paste, care se prepară și într-un timp scurt.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

CITEȘTE ȘI: Rețeta zilei / Cum poți face cele mai delicioase paste cu ton

Ingrediente

  • 250g Pappardelle sau alte paste ( în funcție de preferințe)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 caței de usturoi, tocați
  • 250ml stock/supa de legume sau apă
  • 250ml lapte
  • sare după gust
  • 100g spanac
  • 100g brânză (parmezan, emmental sau amestec) rasă
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1 linguriță de fulgi de chilli sau ardei iute, opțional
  • pătrunjel

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Vlad Radu (@vlad.elicios)

Mod de preparare

Prima dată se rumenește usturoiul în ulei de măsline. El se lasă timp de câteva minute, apoi se adaugă pastele, stock sau zeama de la legume și apă. Dacă nu ai zeama de la legume, se poate adăuga apă, iar ca înlocuitor pentru stock poți folosi un cub instant de supă.

După ce au fiert conform instrucțiunilor, se adaugă fulgi de chili, spanac, 100 de brânză rasă și se asezonează cu sare și piper, după gustul fiecăruia. Se oprește focul și se amestecă bine pentru a se topi brânza. Rezultatul va fi unul cremos, având mult usturoi și este ușor picant.