Acum îți poți surprinde musafirii cu o cină tradițională italiană

Când te gândești la preparate cu paste, această rețetă delicioasă de paste cu ton, va deveni în curând prima ta alegere odată încercată!

Preparată cu penne simple (al dente, cum altfel?), această masă ușoară, se face și rapid. Deoarece necesită mai puțin de 30 de minute de la aragaz la farfurie. Acum, cu timpul, acest fel de mâncare cu paste a evoluat și a devenit foarte popular!

Ingrediente

Pixabay

Ton: Ingredientul cheie pentru acest preparat! Dacă este posibil, încercați să optați pentru tonul albacore, care este bogat în omega 3, păstrat de preferință în ulei de măsline extravirgin.

Paste: ingredientul cheie numărul doi! Orice formă de pastă va face, totuși, penne-ul tind să aibă o aderență bună asupra sosului. Alternative bune sunt tortiglioni, rigatoni, scoici sau fusilli.

Ulei de măsline extravirgin: aroma sa face minuni cu tonul și sosul de roșii, cu toate acestea, dacă nu este disponibil, un ulei vegetal fără arome, cum ar fi uleiul de floarea soarelui, va funcționa în schimb.

Ceapă și căței de usturoi: Aduc consistență și bogăție sosului de roșii; nu ezitați să folosiți orice ceapă de culoare pe care o aveți la dispoziție.

Fulgi de ardei roșu și piper negru: Acestea sunt ingredientele care aduc căldură în vas. Astfel încât să le puteți ajusta cantitățile după cum doriți. Dacă este posibil, optați pentru piper negru proaspăt spart, în loc de piper negru măcinat. Deoarece aroma lui este mai proaspătă.

Pasta de rosii și sos de rosii: Pasta de rosii este un plus, asa ca daca nu o ai, o poti sari peste ea, desi este recomandat daca sosul de rosii din conserva este destul de apos. În ceea ce privește sosul de roșii, în timp ce am folosit passată. Aceasta poate fi schimbată cu roșii tăiate la conserva, sos de roșii cherry sau orice sos simplu de roșii care vă place.

Hamsii: Opțional. Ele aduc un plus de profunzime vasului.

Zahăr: OPȚIONAL. Zahărul este necesar doar dacă sosul de roșii este prea acid.

Sare: Se condimentează după cum este necesar.

Cum să faci paste cu ton?

Pentru a pregăti sosul de ton pentru paste, căliți ceapa, usturoiul și puțină sare în ulei de măsline. Și, odată ce se înmoaie, adăugați hamsii tocate. Odată ce acestea s-au omogenizat bine cu baza, adăugați tonul și fulgii de chili.

Lăsați tonul din conservă să își schimbe culoarea în timp ce îl amestecați în sos. Apoi adăugați piureul de roșii și pătrunjelul. Prăjiți ușor amestecul de ton cu piureul de roșii, înainte de a adăuga pasta de roșii și puțin zahăr (necesar doar dacă pasta de roșii este acidă).

În această etapă, lăsați sosul să fiarbă și gătiți bine în timp ce fierbeți pastele al dente.

Odată ce atât sosul de ton, cât și pastele sunt fierte, scurgeți pastele și adăugați-le în sosul picant, amestecați bine și serviți!

Sfaturi și trucuri pentru rețeta de paste cu roșii și ton

Suplimente: Pentru a face această rețetă personală, nu ezitați să adăugați câteva ingrediente mediteraneene la sos. Măslinele Kalamata, ardeii roșii la grătar, precum și ierburile proaspete precum arpagicul funcționează de minune în acest fel de mâncare.

Parmezan ras și suc de lămâie: Aceste două ingrediente nu prea funcționează în această rețetă, așa că aș sfătui să nu le adăugați.

Instrucțiuni de ambalaj: Recomand să gătiți pastele al dente urmând instrucțiunile de pe ambalaj, deoarece le veți fierbe câteva minute și în sosul de ton, iar pastele suprafierte nu sunt la fel de bune ca pastele fierte perfect!

Apa pentru paste: Când scurgeți pastele, nu le scurgeți prea mult. Deoarece puțina apă de gătit care este prinsă între paste face sosul și mai cremos la amestecare.

Distribuie

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.