O dietă bogată în magneziu este extrem de importantă.
În special pentru funcționarea sănătoasă a nervilor, mușchilor, a sistemului imunitar. Și, de asemenea, pentru a ajuta la menținerea oaselor puternice.
În plus, magneziul este un nutrient care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și a tensiunii arteriale. Menținând bătăile inimii constante. Nivelurile scăzute de magneziu din organism pot duce la diferite simptome. Inclusiv oboseală, pierderea poftei de mâncare, greață, vărsături, ace, somnolență, probleme musculare și multe altele.
Acestea fiind spuse, pentru a-ți începe ziua cu un aport de magneziu, iată o listă de idei de mic dejun pe care le poți încerca să le faci în confortul bucătăriei tale de acasă.
Jowar roti
Jowar roti este o pâine tradițională indiană făcută cu făină jowar și sare. Este bogat în magneziu, fibre și nu conține gluten. Pentru preparare, aveți nevoie de 1 cană de făină jowar, ¾ de cană de apă fierbinte și 2-3 stropi de sare. Într-un castron mare, adăugați făina și sarea. Se adaugă apa și frământă până se formează un aluat. Se acoperă și se ține aluatul deoparte.
Apoi luați aluat de dimensiune medie și formați bile mici. Aplatizați cu ajutorul palmei și al degetului. Puneți-l pe tawa fierbinte. Întoarce-l pe cealaltă parte și asigură-te că este bine gătit pe ambele părți. Se servește fierbinte cu ghee, unt sau sabzi.
Pâine prăjită cu unt de migdale
De asemenea, puteți lua un mic dejun în stil occidental, bogat în magneziu. Pâine prăjită cu unt de migdale este o rețetă de pâine prăjită ușor de făcut, în care poți adăuga și câteva banane. Luați 2 felii de pâine integrală. Pune untul de migdale și apoi bananele pe cele 2 bucăți de pâine prăjită. Turnați niște miere pe fiecare felie și gata!
Ovăz cu banane
Pentru a face clătite de ovăz cu banane, veți avea nevoie de lapte, ouă, fulgi de ovăz, praf de copt, extract de vanilie, sare, scorțișoară, banane coapte și ulei de măsline pentru ungere. Mai întâi, amestecați fulgii de ovăz în pudră fină. Apoi adăugați lapte, banane, ouă (opțional), extract de vanilie, praf de copt, scorțișoară pudră și sare și amestecați din nou.
Transferați aluatul într-un castron mare. Se unge o tavă antiaderentă și se adaugă un polonic de aluat și se întinde cu mișcări circulare. Gatiti pana devine maro auriu pe ambele parti. Serviți-l cald cu puțină miere deasupra.
CITEȘTE ȘI : 4 lucruri care se întâmplă cu corpul tău dacă începi să mănânci migdale în fiecare zi
Dosa de spanac
Încărcat cu fier, acid folic, potasiu, magneziu, zinc și seleniu, spanacul este o mare putere de nutrienți. Pentru a pregăti dosa de spanac, tot ce aveți nevoie este piure de spanac, urad dal, semințe de schinduf, făină de grâu integral, sare și ulei de măsline. Mai întâi, puneți împreună urad dal și semințele de schinduf într-un castron și adăugați apă. Înmuiați timp de 2 ore.
Apoi, scurgeți apa și amestecați ingredientele până la omogenizare. Adăugați piure de spanac împreună cu făină integrală de grâu, sare și 1 cană de apă. Se amestecă foarte bine. Pe o tava antiaderentă încălzită, se toarnă un polonic de aluat și se întinde cu mișcări circulare. Stropiți puțin ulei peste el și gătiți la foc mediu până când dosa devine maro deschis.
Salată de muguri de fasole
Dacă sunteți o persoană care iubește salata, atunci asigurați-vă că încercați această salată de muguri de fasole mung, care este o sursă excelentă de magneziu. Pentru preparare, aveți nevoie de muguri de fasole mung, ceapă tocată fin, roșii și ardei iute verzi, pudră de ardei iute, chaat masala, suc de lămâie, sare și frunze de coriandru tocate. Clătiți mugurii de fasole mung și scurgeți apa.
Se fierb mugurii până sunt fierți. Scurgeți din nou apa și puneți-o într-un castron mare. Adaugati ceapa tocata marunt, rosiile si ardei iute verzi. Adaugati pudra de chili rosu și chaat masala și amestecați bine. Se condimentează cu sare și suc de lămâie și se ornează cu frunze de coriandru. Serviți imediat.