Reclamă

Fie că este Crăciun sau Revelion, ouăle umplute nu pot lipsi de pe nicio masă festivă. Ele fac parte din categoria mâncărurilor care se gătesc extrem de rapid și simplu.

Rețeta originală de ouă umplute. Acestea reprezintă un aperitiv foarte gustos și foarte ușor de preparat, mai ales pentru cei care sunt pe grabă. Mai jos, îţi prezentăm rețeta originală de ouă umplute, cu care garantat îți vei da pe spate invitații din noaptea de Revelion.

Pe lângă aspectul plăcut, ouăle umplute sunt sățioase și, în același timp, foarte sănătoase. Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente pentru a găti aceste delicii, care vor încânta pe toată lumea. Ouăle se pot face simple, dar pot fi umplute și cu brânză, pate de ficat, pastă de pește sau avocado. Cei mai mulți preferă, însă, rețeta originală de ouă umplute cu maioneză.

De ce ingrediente ai nevoie

  • 6 ouă
  • 60 ml (1/4 cană) maioneză
  • 10 ml (2 lingurițe) arpagic proaspăt tocat
  • boia, după gust
  • ridichi feliate pentru decor
  • sare

Cum se prepară

Rețeta originală de ouă umplute. Se pun ouăle într-o cratiţă și se acoperă cu apă rece. Atunci când apa a dat în fierte, se oprește focul. Se acoperă oala cu un capac și se mai lasă ouăle încă 10 minute înăuntru.

După acest interval, ele se scot din apă și se lasă la răcit. Apoi se curăță de coajă, se taie pe lungime în jumătate și se îndepărtează gălbenușurile.

foto: pixabay

Rețeta originală de ouă umplute. Gălbenușurile se pun într-un bol și se zdrobesc cu furculița. Apoi se adaugă maioneza, sarea, arpagicul tocat și amestecă ușor.

Cu ajutorul unei lingurițe, se umple fiecare jumătate de ou cu această compoziţie și se așază frumos pe platou ornat cu salată verde. La final, se presară boia de ardei dulce și se ornează cu felii de ridichi. Înainte de a fi servite, se recomandă să fie ținute la frigider. Poftă bună!


Reclamă

Share.

Alina Anghel, jurnalist cu peste 8 ani de experiență. Vine în echipa substantial.ro pentru a vă pune la curent cu tot ceea ce se întâmplă în lumea mondenă și nu numai. Evenimentele la care a participat au ajutat-o să cunoască o mulțime de personaje din lumea showbizului și este gata să dea ora exactă atunci când vine vorba de știri de calitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro