Dacă rețeta de ouă umplute clasică era deja prea banală, puteți încerca și variante cu un plus-valoare de gust, însă pregătite cu la fel de puține ingrediente. Ouăle în sos acrișor de smantana și lămâie vor fi o delicatesă de excepție cu a cărei savoare în mod sigur îi veți impresiona pe cei dragi!

Aveți nevoie de ouă

  • pate de porc
  • sare
  • piper
  • smântână (mai groasă)
  • lămâie
  • boia ardei
  • frunze pătrunjel
  • o lingură de maioneza

.Puneți ouăle la fiert pentru 7 minute și adăugați o lingură de oțet în apă. După ce au ajuns la punctul de fierbere, scoateți ouăle și lăsăți-le la răcit sub jetul de apă rece. În acest mod le veți decoji mult mai ușor. curatati ouale de coaja in apa rece.

După ce le-ați curățat secționați fiecare ou jumătate, și scoateți gălbenușurile fierte. Puneți deoparte deocamdată albușurile.

Într-un vas zdrobiți gălbenușurile peste care adăugați pate de porc. În funcție de numărul de ouă, puteți crește și cantitatea de pate.Pentru 10 ouă umplute veți avea nevoie de 50 de grame de pate. Puteți opta după preferință și pentru alte sortimente de pate, precum cel de curcan sau chiar de gască.

Peste compoziția de gălbenușuri fierte și pate puteți pune o lingură de smântână, care va va ajută să legați compoziția cât mai omogen. Și…gata! Compoziția pentru ouă umplute este gata.

Pentru a ansambla aperitivul, umpleți pe rând jumătățile de albuș cu crema fină obținută în gălbenuș de ou, pate și smanatana. Așezați fiecare jumătate de ou umplut cu baza sectionata  pe un platou. Continuați acest proces până ajungeți la ultimul ou.

Pentru sos veți avea nevoie de trei linguri de smanatana, o lingură de maioneza și zeamă stoarsă de la o jumătate de lămâie. Amestecați totul încet, într-o singură direcție până veți obține o masă de consistentă iaurtului de băut.

Turnați amestecul peste ouăle umplute și ornați apoi cu frunzele de pătrunjel și praful de boia de ardei.

Un deliciu rafinat!

Poftă bună!