Reclamă
Reclamă

Filmul 365 de zile, noul film erotic a înregistrat o explozie de urmăritori pe Netflix, ajungând pe primul loc în multe țări. Deși majoritatea oamenilor au fost extrem de încântați de acest film, au existat și voci care s-au revoltat, și pe bună dreptate.

Filmul 365 de zile de pe Netflix, cel mai urmărit film

Mai ales că filmul pare să romanțeze violul și sindromul Stockholm. Lucru care nu ar trebui atât de promovat mai ales, nu când în cele mai multe situații victimele sunt blamate, în timp ce agresori sunt scuzați.

365 de zile a ajuns numărul 1. Cel mai urmărit de pe rețeaua de streaming, Netflix. Filmul este atât de îngrozitor și de incredibil. Încât aproape că te face să uiți că întreaga premisă este o mare fantezie asupra violului și nu ar fi trebuit să fie pus pe Netflix în primul rând. Iar faptul că acest film a fost catalogat la secțiunea „romantism” pe site, pare atât de greșit. Adevărul este că nu este o glumă. Filmul este acum destul de popular, a fost urmărit de sute de mii de oameni, iar unele dintre femei care vor să aibă propriul lor Massimo. Lucru iarăși care dacă ar deveni realitate nu ar fi plăcut, ci un coșmar.

Dacă personajul masculin ar fi fost respingător, atunci nu ar mai fi fost ,,romantic”

Un bărbat răpește o femeie de care a fost obsedat de ani de zile, o sedează, o ține captivă, intră pe ea dezbrăcat, doarme lângă ea fără permisiunea ei. Și după toate acestea – reușește să o facă să se îndrăgostească de el. Fără bugetul uriaș, actorii atrăgători și decorul glamour, ar fi doar un film horror. Un film horror despre agresiune sexuală, lipsire de libertate și răpire. Nu pare așa pentru că, personajul principal masculin este atractiv. El întruchipează masculul puternic și autoritar. Ceea ce crează falsa percepție că cei care arată bine și sunt bogați pot scăpa de consecințe. Pentru că nu se va considera agresiune sexuală, ci se va considera romantism. Totuși, dacă personajul s-ar schimba într-un personaj respingător care a răpit o femeie și i-ar face tot ce se întâmplă în film. Atunci lucrurile s-ar schimba la 180 de grade.

Reclamă

Filmele și seriile TV au un potențial imens de a  atrage atenția asupra abuzului.  Însă tot ceea ce face 365 de zile este prezinte abuzurile, manipularea și agresiunea ca fiind romantice. Violența și abuzul nu sunt expresii ale iubirii. Din contră, sunt modalități de control și tortură.  Iar faptul că acest film înfățișează abuzul ca ceva de dorit. Deși în realitate lucrurile nu sunt deloc așa pentru cei care au avut parte de astfel de experiențe în lumea reală. Este greșit și ar trebui să dea de gândit.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro