Cu toții știm cât de chinuitoare pot să fie unele diete, iar momentul cel mai tragic este atunci când te lovește pofta de ceva dulce. Însă, și pentru aceste momente dificile există o soluție. Când vrei ceva dulce și știi că nu ai voie să te apropii de prăjiturile clasice, cu mult zahăr și multe calorii, poți încerc o prăjitura cu miere și nucă, mult mai slab calorică și mult mai sănătoasă.
Prăjitura cu miere și nucă este o variantă mai light a celebrei prăjituri Marlenka. Aluatul conține ovăz, nucile aduc aportul de minerale, iar mierea înlocuiește cu succes zahărul. Prăjitura este una delicioasă și este și ușor de preparat, fiind gata într-o oră.
Ingrediente
Aluat:
- 2 căni jumătate de ovăz
- 1/2 cană nuci
- 2-3 linguri miere
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 1/2 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară
Cremă
- 400 g brânză de vaci moale (sau cremă de brânză ușoară)
- 3 linguri miere
Streuselul:
- 30 g nuci
- aluat copt (o bucățică)
Mod de preparare:
Ovăzul și nucile se dau prin blender până când se obține o făină fină. După ce ai obținut făina, trebuie amestecată cu restul ingredientelor pentru aluat. Se tapetează o tavă (cu dimensiunile de aproximativ 25 x 25 cm) cu hârtie pentru copt și se așează în tavă o treime din aluat. Ulterior, tava se bagă la cuptor, unde va sta timp de 10 minute la 180 de grade. Se repetă procesul cu restul de două treimi din aluat.
Aluatul se lasă la răcit, iar apoi se taie fiecare pătrat în jumătate, pentru a obține o prăjitură mai înaltă. Din aluatul rezultat se păstrează puțin pentru streuselul (firimiturile de aluat), ce o să fie deasupra.
Următorul pas este pregătirea cremei. Se amestecă brânza de vaci cu mierea. Apoi, crema se întinde peste fiecare parte de aluat și se așează straturile unul peste altul. Crema trebuie întinsă și pe ultimul strat de aluat, apoi deasupra se presară nucile tăiate mărunt și firimiturile de aluat. Prăjitura se ține la frigider pentru 3 ore înainte de servire.
Poftă bună!