Se apropie sărbătorile de iarnă, așa că tradiționalele sarmale sunt nelipsite pe masa festivă de Crăciun. Am descoperit o rețetă pe care toată lumea trebuie s-o știe pentru a se bucura de un gust excepțional. Majoritatea oamenilor consideră că acest preparat delicios nu este ușor de gătit. Mai ales că anumite condimente trebuie să fie nelipsite din compoziția lor. Unul dintre acestea este cimbrul, dar și multe alte ingrediente.
Pentru că sarmalele sunt deliciul nelipsit pe masa de sărbători, mulți dintre români încep prin a le găti primele. Apoi continuă cu celelalte preparate. Există o mulțime de moduri de preparare, în funcție de specificul zonei din care faci parte. Noi, însă, îți dezvăluim pas cu pas cum să faci cele mai bune sarmale de sărbători pentru tine si cei dragi.
Care sunt ingredientele secrete pentru delicioasele sarmale
Ca și ingrediente avem nevoie de: 500 de g carne tocată de porc, două cepe tocate, 50 g de orez, 3 linguri de ulei, sare, piper după gust și cimbru uscat. De altfel, mai avem nevoie de: cimbru uscat, boia dulce, două verze murate, crenguțe de cimbru uscat, o foaie de dafin. Și nu în ultimul rând, este nevoie de 250 de g de piept crud de porc cu șoric, 250 de g de afumătură, 500 de ml de suc de roșii și 500 de ml de zeamă de varză.
Cum se prepară tradiționalele sarmale
Prima dată se aleg foile de varza și e important de știut că acestea trebuie să se împăturească ușor. Dacă acestea au prea multă sare, este indicat să fie clătite în apă rece de mai multe ori. Apoi, se pregătește carnea tocată de porc împreună cu celelalte produse din carne: afumătura și pieptul crud de porc. Acestea se taie în bucățele cât de mici. În continuare, se toacă o ceapa cât se poate de mărunt. Se călește apoi într-o tigaie cu foarte puțin ulei și un praf de sare. Nu uitați să dați focul mic! Ceapa se ține pe aragaz până ce prinde un aspect de natură sticloasă. Deasupra se pune orezul și se lasă la călit timp de aproximativ două minute.
Cum preparăm carnea tocată și cum rulăm sarmalele
Carnea tocată se prepară într-un vas în care adăugăm sare, piper, cimbru uscat și de asemenea, două lingurițe de boia dulce. Se amestecă toată compoziția până la omogenizare. Apoi se formează mult așteptatele sarmale. Pe o foaie de varză se adaugă o lingură de umplutură, apoi se împăturește. După ce ați terminat această procedura, sarmalele se aranjează în oala de fiert. Nu uitați să puneți o ceapă tocată, două linguri de ulei și două crenguțe de cimbru. Dar mai ales un strat de varză acră tocată mărunt. Un strat de afumătură, cum ar fi kaiserul, pieptul de pui de porc, toate acestea trebuie așezate printre spațiile rămase. Se toarnă sucul de roșii, zeama de varză combinată cu puțină apă. Se pune capacul și se țin la cuptor aproximativ 30 de minute la 180 de grade Celsius. Vor fi delicioase! Spor tuturor!