Este cel ma simplu desert de făcut și poate cel mai cunoscut de români. Este foarte versatil fiind foarte ușor să-l acompaniezi cu tot felul de sosuri dulci și alte mirodenii.
Organismul are nevoie de grăsimi bune pentru a se dezvolta armonios, astfel că lactatele joacă un rol important. De asemenea este nevoie de o cantitate bună de fibre pentru a ajuta sistemul digestiv să funcţioneze normal.
Sistemul nervos mai ales la copii are nevoie de grăsimi pentru a se dezvolta armonios. Cel mai important aspect este înţelegerea diversificării alimentaţiei, şi anume că este necesar să ai zilnic două porţii de fructe şi legume cel puţin, dar şi câte un pic din celelalte categorii de alimente.
Orezul cu lapte nu îngraşă atunci când este consumat în cantităţi mici şi se acordă o atenţie sporită calităţii produselor. Dacă nu adaugi zahăr la prepararea sa, atunci vei obţine o gustare ideală pentru orice vârstă.
Orezul în sine este un aliment săţios, sănătos şi cu o serie de nutrienţi buni, ajutându-te să menţii nivelul colesterolului sub control, a glicemiei şi nu în ultimul rând controlează digestia.
Orez cu lapte și dulceață de vișine
Desert ușor de făcut care te poate încânta
- 150 g orez
- 500 ml lapte
- 1 linguriță zahăr sau miere
- 100 ml frișcă
- sare
- scorțișoară
- 1 borcan vișine pentru prăjituri cu tot cu sirop, compot de vișine
-
Pentru început am pus orezul la înmuiat în apa rece.
-
Trebuie pus laptele la fiert. Când începe să fiarbă, punem un praf de sare, zahărul și apoi strecurăm orezul de apă.
-
Mixăm frișca
-
Siropul vișinelor se amestecă cu amidonul și se pune pe foc pentru a se îngroșa, amestecăm să nu se lipească.
-
După ce se răcește orezul îl amestecăm cu frișca. Apoi alternăm straturi de orez cu lapte, apoi o linguriță de dulceață de vișine și presărăm scorțișoară. Deasupra se pune jeleul format de la siropul de vișine.