Reclamă

  • Putem folosi orice tip de gem, dacă dorim o experiență deosebită putem combina cu iaurt cremos;
  • Cremă de ciocolată ganache: se topește ciocolată de calitate, ruptă în bucățele, în frișcă lichidă, când se răcește mixăm până ce crește în volum;
  • Fructe făcute la tigaie cu unt și zahăr brun: punem puțin unt, lăsăm să se topească puțin, apoi adăugăm zahărul, când începe să se topească, punem frucele feliate și le sotăm preț de câteva minute. Punem fructele în clătite împreună cu crema de brânză;
  • Cremă de mascarpone cu cacao și cognac: se mixează brânza mascarpone până se înmoaie puțin, adăugăm cognacul și omogenizăm, apoi adăugăm câteva lingurițe de cacao, omogenizăm, la final adăugăm zahăr pudră după gust și… again: omogenizăm;
  • Cremă de ciocolată cu un și vișine: topim ciocolata tăiată bucățele în frișcă lichidă, lăsăm să se răcească, apoi luăm untul  rece și îl punem pe rând, mixăm până prinde volum. Punem crema pe clătite, apoi adăugăm vișinele;
  • Cremă de brânză cu coajă de portocale: mixăm crema de brânză cu cu zahăr și coajă de lămâie și o esență de lămâie, omogenizăm și e bună de întins pe foaia de clătită.
  • Umplutura cu piept de pui şi ouă: 1 piept de pui, mărar – 10 g, 2 ouă fierte, sare şi piper. Pieptul de pui şi ouăle se fierb, se taie mărunt. Amestecăm cu mărarul tăiat mărunt, sare şi piper după gust.

Clătite

Lipii elastice pentru clătite

  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa minerala
  • sare
  • ulei pentru prăjit
  • esență de vanilie- pentru clătite dulci
  1. Batem ouăle cu sare bine, adăugăm laptele și omogenizăm

  2. Peste această compoziți se adaugă făina în 3 tranșe, omogenizăm bine

  3. La final punem apa minerală în 2 tranșe, alături de esențe și omogenizăm

  4. Se pune câte un polonic pe tigaie încinsă și unsă cu lei, ținem clătita la foc mediu, apoi , când începe să se deslipească o întoarcem și o lăsăm cam 3-4 minute. Repetăm până terminăm compoziția


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro