Sezonul estival a început, așa că multă lume e mult mai atentă la alimentație. Dar totuși, nu toți oamenii pot să urmeze o dietă fără să poftească la alte alimente. O altă problemă este lipsa timpului, așa că dacă visezi la o siluetă de invidiat, îți prezentăm trei rețete pe care poți să le încerci vara asta.
Lasagna cu vinete, spanac și ricotta
Ingrediente:
- 4 linguri ulei măsline
- 1 vânătă, tăiată bucăți mici
- 150 g ciuperci tocate
- 4 ardei roșii, prăjiți
- 700 g passata cu ceapă și usturoi
- 8-10 foi lasagna
- 400 g spanac congelat
- 250 g ricotta
- 25 g parmezan ras
- 25 g nuci de pin
Mod de preparare:
Pentru început, se încălzește cuptorul la 180 de grade, iar apoi pot fi pregătite vinetele, care trebuie prăjite timp de 5 minute, într-o tigaie deja încinsă. Ulterior, pot fi gătite și ciupercile, ce trebuie amestecate cu vinetele. Jumătate din cantitatea de legume se toarnă într-o tavă unsă cu ulei de măsline, iar apoi se adaugă passata și foile de lasagna.
Procedeul se repetă și cu celelalte straturi, iar spanacul se amestecă cu ricotta și jumătate din cantitatea de parmezan. Amestecul se pune peste foile de lasagna, împreună cu nucile de pin, iar preparatul trebuie lăsat la cuptor pentru 20 de minute, acoperit cu o folie de aluminiu.
Salată de spanac cu dressing de tahini
Ingrediente:
- 90g spanac, tăiat
- 6 ridichi, feliate
- 30g leurda, tăiată
- 2-3 fire de ceapa verde, mărunțite
- 2 linguri de mix de semințe
Pentru dressing
- 4 linguri de ulei de cânepa presat la rece sau ulei de măsline daca nu aveți ulei de cânepă
- sucul de la o lămâie
- ½ linguriță de sare de mare
- 2 linguri de tahini
- putina apă, doar daca dressingul este prea gros
Mod de preparare:
Salatele sunt ideale pentru zilele toride, de aceea îți propunem o astfel de rețetă. Spală bine legumele și taie-le, iar ulterior se poate pregăti dressingul format din ulei, sucul de la o lămâie, sare de mare, tahini și apă, dacă dressingul este prea consistent.
Supă cremă de spanac
Ingrediente:
- 500 de grame de spanac proaspăt sau 200 de grame de spanac congelat
- 300 de grame de cartofi, făinoși, cântăriți după ce au fost curățați de coajă, tăiați cuburi
- 1 l. de supă de pui
- 1 lingură de ulei
- 20 de grame de unt
- 2 căței mari de usturoi
- 1 ceapă de mărime medie
- 150 de grame de smântână lichidă pentru gătit
- sare
- piper
- nucșoară rasă
Pentru început, se pune spanacul la fiert pentru un minut, iar după poate fi scurs și trecut prin apă rece. Ulterior, se încinge uleiul în care se adaugă untul și ceapa tocată mărunt, ingrediente ce trebuie lăsate pe foc pentru câteva minute. Se adaugă cartofii și se lasă pe foc încă 2-3 minute, iar după se adaugă supa de pui. Când bucățile de cartofi s-au fiert, se dă supa la blender, la care se adaugă și smântână.