Prăjitura ecler la tavă este un desert fabulos. Atunci când ai poftă de renumitul ecler, poți opta pentru varianta la tavă. Astfel te vei putea bucura de o porție mult mai mare de ecler și eviți migăleala pe care o presupun eclerurile mici. Această rețetă nu este cunoscută de toată lumea, însă atunci când o veți afla, vă veți îndrăgosti nebunește de ea!
Dacă vrei să-ți impresionezi invitații cu ceva neobișnuit sau vrei să încerci tu un deliciu nou, atunci alege să prepari ecler la tavă. Nu vei da greș în prepararea ei, iar gustul te va da pe spate. În plus, nu te vei sătura să prepari această prăjitură ori de câte ori vei avea poftă de ceva dulce.
Ingredientele necesare pentru eclerul la tavă
Pentru aluatul eclerului aveți nevoie de:
- 150 de grame de făină
- 150 de ml. de apă
- 150 ml. de lapte
- 150 gr. de unt cu 80% grăsime
- 1 praf de sare
- 5 ouă
Pentru crema de vanilie ingredientele necesare sunt:
- 500 ml. lapte
- 6 gălbenușuri
- 150 gr. zahăr
- 50 gr. făină
- 2 linguri extract de vanilie
- 400 grame smântână pentru frișcă
- 10 gr. gelatină
Cum se prepară prăjitura miraculoasă
Mai întâi, ne ocupăm de aluat. Apa, laptele, sarea și untul se pun împreună într-o cratiță, pe aragaz. Atunci când amestecul dă în clocot, se adaugă toată făina. Se amestecă constant cu mișcări circulare până când se formează o pojghiță albicioasă pe fundul cratiței. Acest lucru indică faptul că aluatul a pierdut suficientă apă. Răsturnați aluatul din cratiță, într-un castron pentru a se răci mai repede.
După ce s-a răcit, adăugați ouăle pe rând și mixați. Pregătiți o tavă aderentă și ungeți-o cu o peliculă fină de ulei. Se întinde aluatul în tavă și se dă la cuptor pentru circa 35 de minute la 200 de grade Celsius. Crema de vanilie se prepară foarte simplu. Cu siguranță ați mai preparat creme în casă, așa că nu mai e nevoie de instrucțiuni. În crema de vanilie, puteți adăuga și frișcă. De asemenea, puteți încorpora prăjitura cu aceasta.