Reclamă
Rețeta lui Jamie Oliver:
Ingrediente pentru tortilla cu cartofi și chorizo:
- 4 cartofi mici, făinoși
- Sare și piper negru
- 6 ouă mari;
- 2 cârnați chorizo, tăiați în felii de 1 cm grosime;
- frunze de rozmarin;
- 2 cepe mici, tăiate solzișori foarte subțiri;
- 1 lămâie;
- Ulei de măsline extravirgin;
- 1 legătură de pătrunjel.
Mod de preparare:
- Se preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius. Cartofii se pun într-o oală cu apă fierbinte și sărată și se lasă la fiert până când s-au înmuiat, apoi se scurg de apă și se lasă să se usuce. Se bat ouăle, se condimentează cu sare și piper. Se ia o tigaie antiaderenta mare și se pun cubulețele de cartofi și feliile de chorizo la foc mediu.
- Chorizo va începe să se prăjească, eliberând uleiurile naturale și condimentele din compoziția să. După câteva minute, când ingredientele s-au rumenit și au devenit crocante, se scot din tigaie.
- Se adaugă frunzele de rozmarin în grăsimea rămasă în tigaie. Apoi se pun ouăle, se adaugă cartofii și cârnații chorizo, nivelandu-se totul pentru a obține un strat uniform.
- Tigaia se pune la cuptor până când omletă devine auriu-maronie deasupra, iar la mijlocul amestecul este gătit suficient.
- Cât timp se gătește omletă, se ia ceapă tăiată în feliuțe foarte subțiri și se pune într-un castron, împreună cu sucul de o lămâie, puțină sare și piper și se adaugă ulei de măsline.
- Se amestecă bine, apoi se adaugă frunzele de pătrunjel. Se scoate omletă de la cuptor, se pune salată de ceapă și pătrunjel deasupra ei și se servește.
Omleta de cartofi spaniolă (tortilla de patatas)
(tortilla de patatas
- 4-7 cartofi potriviți
- 0.5 ceapă albă mare
- 4 ouă mari
- ulei pentru prăjit
- sare și piper
-
Se taie cartofii în cuburi mici. Se pune uleiul în tigaie și când s-a înfierbântat se pun cartofii.
-
Când sunt aproape prăjiți,se adaugă ceapă. Acum se poate adăuga și sarea.
-
Se mai prăjește puțin până se rumenesc și se adaugă ouăle bătute.
Când s-au prăjit pe o parte, alunecă ușor omleta într-o farfurie și întoarce cu partea nefăcută în tigaie.
-
Se mai ține puțin până se rumenește și se servește.
Reclamă