Reclamă

De porc, de vită, de miel sau din amestecul din aceste tipuri de carne, micii sunt la mare căutare de 1 Mai. De altfel, românii nu ratează aproape nici o sărbătoare ca aceasta fără îi consume. Considerați deja tradiționali, micii delicioși au anumite secrete ce țin de prepararea compoziției lor. De asemenea și partea pregătirii pe grătar este la fel de importantă. Dacă vrei să te bucuri de cei mai delicioși mici pregătiți la tine acasă, trebuie să ții cont de câteva aspecte.

Compoziția trebuie să conțină suficientă grăsime

Dacă alegi să te bucuri din plin de această minivacanță, ar trebui să nu îți numeri caloriile. Asta pentru că mesele românilor sunt copioase atunci când au parte de astfel de sărbători. Micii suculenți, prăjiți perfect la grătar trebuie să conțină suficient de multă grăsime. Acest detaliu este un adevărat secret al bucătarilor. În pregătirea compoziției care conține carnea preferată, asigură-te că ai adăugat suficientă grăsime. O parte din ea se va topi atunci când micii vor fi rumeniți pe grătar.

Nu adăuga prea multe condimente în compoziție

Rețeta tradițională de mici conține bicarbonatul de sodiu, care frăgezește mult carnea. De altfel, acesta oferă un gust sărat destul de pronunțat. Astfel, trebuie să ai grijă la modul în care potențezi aromele. Totodată, poți adăuga dacă preferi acest gust, puțin cimbru. Evită însă condimentele pe care le regăsești în supermarketuri special realizate pentru mici, cârnați dau friptură. Nu doar că vor schimba total gustul micilor tradiționali, ci nu sunt deloc sănătoase.

Acordă atenție timpului de gătire

Nimănui nu-i plac micii prea rumeniți care capătă de cele mai multe ori un gust puternic amărui. De altfel, nu este indicat să îi consumi nici prea „în sânge”. Astfel, trebuie să te asiguri că timpul de prăjire pe grătar să fie egal pentru toate părțile. Sfatul bucătarilor este să „ștergi” în prealabil grătarul cu puțină slănină înainte de a așeza micii. Aceștia nu de vor lipi și vor căpăta o aromă aparte.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro