Tortul egiptean este o împletire perfectă de arome, o cremă de ciocolată albă cu blat de nucă și topping de alune caramelizate.

Tortul egiptean este o împletire perfectă de arome, o cremă de ciocolată albă cu blat de nucă și topping de alune caramelizate. Un desert care se prepară în 15 minute și este gata în cel mult o oră. Cuptorul va trebui să fie preîncălzit cu 10 minute. Coacem foile la 180 de grade Celsius, fiecare în parte câte 15 minute.

Ingrediente pentru blat: 6 albușuri, l linguri de zahăr, 4 de făină, 40 g de nuci măcinate.

Ingrediente pentru crema de ciocolată albă pentru tort: 300 ml. frișcă lichidă îndulcită, 2 linguri zahăr, 150 de gr. ciocolată albă. La final se pune 150 gr. alune caramelizate.

Ingrediente pentru crema de frișcă și caramel: 200 g. zahăr, 120 miez de nucă, 200 ml frișcă lichidă. Pentru decor 140 g nucă.

Preparare blat tort egiptean

Pentru început batem spumă albușurile cu un vârf de sare și zahăr, până devin o spumă tare. Apoi adăugăm rând și omogenizăm făina și nucile măcinate. Se omogenizează și se bag la cuptor 3 foi egale, fiecare în parte pentru 15 minute.

Preparare cremă de ciocolată albă

Tortul egiptean este special pentru cele două tipuri de creme. Ambele sunt ușor de preparat pentru că au o bază de frișcă lichidă. Pentru început vom topi ciocolata la abur. Punem ciocolata într-o crăticioară deasupra uneia cu apă caldă, fierbinte, lăsăm să se topească cu puțină frișcă lichidă. Lăsăm apoi la răcit, urmând să o mixăm cu restul de frișcă lichidă când se mai răcește. Vom pune frișca lichidă într-un castronel și o mixăm pentru 1-2 minute. Apoi adăugăm ciocolata albă topită răcită. Mixăm până ce crema pentru tortul nostru devine fermă.

Preparare cremă de frișcă și caramel

Se caramelizează zahărul. Îl punem pe foc mediu într-o tigaie care nu lipește, când se închide puțin la culoare amestecăm în el. Când este complet topit, se adaugă nuca. Se toarnă pe o hârtie de copt și se lasă să se răcească. După ce s-a răcit se zdrobește mărunt, după care se amestecă ușor cu frișca bătută spumă înainte.

Asamblare: se pune prima foaie de blat pe care o acoperim cu crema de ciocolată albă, peste crema de frișcă, apoi următoarea foaie repetăm procedeul.  Se ornează cu crema de vanilie și frișcă și cu nuca mărunțită. Peste el se poate pune un topping de alune caramelizate. De jur-împrejur se pune cremă de frișcă e care formăm un mozaic de nucă măcinată.  Se da la frigider cel puțin 2 ore.

Share.