Un tort care a încântat America, prezent la toate petrecerile cu stil. Este perfect pentru nuntă, pentru surprize. O cremă care să te cucerească.

Reclamă

Tort Red Velvet

Desert cu blat pufos și cremă aerată
TIp mâncare: Desert
Bucătărie: American
Cuvânt cheie: tort red velvet
Timp total: 1 hour 20 minutes
Author: Gabriela Nitu

Ingrediente

Blat

  • 250 g făină
  • un praf de sare
  • 2 linguri de cacao
  • 120 g unt
  • 300 g zahăr
  • 2 ouă mari
  • esență vanilie
  • 240 ml lapte bătut
  • colorant roșu- cam 2 linguri, putem încerca și cu sfeclă...
  • 1 lingură de oțet
  • 1 lingură de bicarbonat

Crema

  • 250 g crema de brânză
  • 250 g mascarpone
  • 120 g zahăr pudra
  • 400 ml frișcă
  • 1 esență de vanilie

Instrucțiuni

Blatul

  • Pentru început preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
  • Apoi ne ocupăm de partea uscată și prăfoasă a tortului. Punem întru castron înalt făina, praful de copt, cacao, sarea, le amestecăm, pentru siguranța creșterii stingem bicarbonatul cu oțet, să fi siguri că va crește. Amestecăm bine, ar fi ideal dacă am cerne toată treaba.
  • Separat batem ouăle cu esența de vanilie, apoi adăugăm laptele bătut, în care punem colorantul, untul topit. amestecăm apoi cu grijă turnăm în bolul cu făina și restul. Omogenizăm. Îl băgăm la copt cam 30-40 de minute

Crema

  • Pentru început amestecăm mascarponele cu zahărul pudră, esența de vanilie și crema de brânză. Mixăm la treapta mică la început. Apoi creștem. Când se omogenizează punem laptele, de preferat amestecăm cu lingura puțin.. să nu sară peste tot. Apoi folosim mixerul.
  • Separat batem frișca până devine fermă, nu foarte... foarte tare. O turnăm treptat în cealaltă compoziție, amestecăm cu mixerul de fiecare dată. Omogenizăm, crema e gata.

Asamblare

  • Pentru asamblare, punem o cantitate mică de cremă în mijlocul platoului, astfel încât să țină primul blat fixat. Așezăm primul blat, punem crema într-un poș cu țui rotund și umplem tortul. Lăsăm spațiu la margine pentru a pune cercuri de cremă. Așezăm al doilea blat și continuăm până la ultimul.
  •  Pentru a decora tortul, punem câte un strat de cercuri de crema de jur împrejurul tortului și îl întindem pe fiecare în parte, ușor, cu o linguriță. Putem pune deasupra fructe roșii cu fructe pădure.