Reclamă

Transfăgărășanul este considerat cel mai spectaculos drum din toată lumea și are motive să fie așa. Drumul șerpuit și peisajele muntoase nu se găsesc peste tot în lume. Construirea sa a început în 1969, dorindu-se crearea unui drum strategic. Inaugurarea sa a avut loc în 1974, iar de atunci, zeci de mii de turiști îl vizitează anual. Iată alte cinci lucruri de care să te bucuri în această zonă.  

Lacul glaciar Bâlea

Lacul Bâlea este un lac glaciar situat la înălțimea de 2034 de metri în Munții Făgăraș. Este accesibil de pe Transfăgărășan, iar priveliștea este uimitoare, fiind înconjurat de munți. Aici se află și cabana Bâlea Lac ce oferă condiții conform standardelor.

Cetatea Poienari a lui Vlad Țepeș

Cetatea este situată în comuna Arefu, pe drumul către Transfăgărășan. Ea se află pe un vârf de multe, departe de ochii curioșilor, iar accesul nu este atât de simplu cum pare. La distanță de patru kilometri se află barajul și lacul Vidraru, iar mai jos, centrala hidroelectrică.

Ea a fost construită în vremea lui Negru Vodă, apoi s-a dezvoltat și a devenit refugiu pentru Vlad Țepeș, adăugând turnuri și ziduri solide. Cetatea Poenari a fost a doua reședință a domnitorului, împotriva otomanilor. Pentru a ajunge în vârf, vei urca 1480 de scări prin pădure.

Barajul Vidraru

Lacul Vidraru este un lac de acumulare creat încă din 1965 de Barajul Vidraru în județul Argeș. El ajută la producția de energie electrică, irigații și prevenirea inundaților. În zonă se pot face diverse sporturi și este o zonă bună pentru turism, pe lângă frumusețea de care vă bucurați.

 

Viziteazăromania

Dă-te pe tiroliana de la Bâlea Lac.

Chiar la Bălea Lac ai parte de tiroliană pe care te poți aventura. Inițial s-a folosit ceva asemănător pentru a aduce alimente și alte obiecte grele, dar, datorită numărului mare de turiști s-au gândit la această idee. Accesul este doar în zilele de weekend.

Cascada Bâlea

Este denumită și „Urlătoarea Bâlei” este situată în Munții Făgărașului între vârfurile Moldoveanu și Negoiu la peste 1200 de metri altitudine. Din România, ea este cea mai mare cascadă în trepte, având căderea de 60 de metri. Accesul către ea se face pe Transfăgărășan până la cabana Bâlea Cascadă și apoi meri pe jos timp de 50 de minute. Traseul este marcat cu punct roșu.


Reclamă

Share.

Pasionată de dezvoltare personală, călătorii și citit, ea este atrasă de noutățile și momentele cheie din industria din spațiul public. Andreea face și voluntariat, fiind o persoană implicată în comunitate și în soluționarea problemelor societății căutând să se dezvolte atât pe plan personal, cât si profesional.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro