Reclamă

Este destul de sigur să presupunem că, dacă citiți acest articol, sunteți un fan al brioșelor.

Și este un moment bun pentru a fi un fan. În ultimii ani, aceste delicii versatile și gustoase au trecut de la a fi dulciuri ieftine, ușor de făcut, oferite la petrecerile copiilor, la deserturi la modă savurate în întreaga lume.

Astăzi, cupcakes/brioșele sunt o mare afacere. În timp ce multe restaurante și localuri au fost forțate să-și închidă ușile din cauza pandemiei de COVID-19 și a inflației care a rezultat din frământările care frământă lumea, cupcakes-urile își vor avea întotdeauna propriul loc în cultura deliciului gastronomic. Sunt relativ ieftine și oferă oamenilor câteva îngăduințări, chiar și atunci când banii sunt strânși.

În acest articol, vă vom prezenta cele mai populare 5 arome de cupcake și vă vom explica motivele din spatele atracției lor.

5: Lămâie

Top 5 cele mai populare arome de brioșe și de ce le alegem
Pixabay

A mușca o prăjitură cu lămâie nu seamănă cu a-ți scufunda dinții într-o lămâie adevărată. Deși va exista un pic de acru cu cupcake – a cărui cantitate este determinată de rețetă – senzația primordială ar trebui să fie dulce. De fapt, asta face ca acest soi să fie atât de popular. Oamenii cărora le place puțin acru cu dulcele lor au găsit un răspuns la dilema desertului, după ani de zile în care au pierdut cupcakes cu ciocolată și catifea roșie. Cele cu lămâie au câștigat cu adevărat popularitate în ultimii ani. Și ți-ar fi greu să intri într-un magazin de cupcakes specializat și să nu găsești unul.

Cupcakes cu lămâie constau de obicei dintr-o prăjitură galbenă, cu aromă de lămâie, cu glazură galbenă dulce, dar ușor acidulată. Dacă combinația de prăjitură cu lămâie și glazură de lămâie este prea acrișă pentru gustul tău. Cere un cupcake neînghețată cu doar o pudră ușoară de zahăr pudră pentru o doză subtilă de dulceață suplimentară.

4: Unt de arahide

Când te gândești la untul de arahide, cupcakes probabil nu sunt primul lucru care îți vine în minte. Cu toate acestea, cupcakes-urile cu unt de arahide au devenit destul de populare în ultimii ani și, la fel ca multe dintre celelalte prăjituri prezentate în acest articol, nu sunt prea dulci. Ceea ce le face extrem de versatile și plăcute.

Deoarece începeți cu o prăjitură cu nuci, ușor savuroasă, ați putea să construiți doar pe asta, acoperind-o cu glazură cu unt de arahide. Pentru a crește decadența, adăugați ciocolată. Dacă ai chef de ceva mai unic, încearcă să amesteci niște glazură cu banane sau miere pentru un răsfăț neobișnuit. Sau, dacă doriți doar să îndulciți un vechi favorit din copilărie, încercați să renunțați cu totul la glazură. Și să adăugați pur și simplu câteva cuburi de jeleu de struguri în partea de sus a cupcake-ului. Este ca un prânz la pachet și un desert la modă într-unul!

3: Tort cu morcovi

Morcovii au fost un ingredient principal în prăjiturile dulci europene încă din Evul Mediu. Motivul pentru aceasta este simplu. Morcovii au mai mult zahăr decât aproape orice altă legumă.

Chiar dacă ai o aversiune față de morcovi, probabil că îți vor plăcea totuși cupcakes cu tort cu morcovi. Sunt ca prăjiturile obișnuite cu morcovi. Doar că mai mici. Aceste delicii dulci cu portocale și alb constau dintr-o prăjitură de morcovi în miniatură cu o glazură pe bază de brânză cremă. Dacă nu vă mai faceți glazură (sau nu vă place crema de brânză), le puteți mânca și simple.

Cupcakes cu tort de morcovi reprezintă motivul pentru care cupcakes-urile au devenit atât de șic în ultima perioadă. Deoarece oferă un gust de răsfăț fără tentația unui întreg tort. Puteti gasi cupcakes cu prajitura cu morcovi in ​​majoritatea magazinelor specializate in cupcakes si in multe brutarii si supermarketuri.

2: Red Velvet

La fel ca cupcakes-urile cu morcovi, cupcakes-urile de catifea roșie sunt delicii mari în formă miniatură. În loc să comanzi o prăjitură întreagă de catifea roșie, de ce să nu alegi o prăjitură de catifea roșie controlată în porții, pe care o poți mânca în aproximativ cinci sau șase mușcături mari? Această varietate este moderat decadentă și mai ușoară atât pe portofel, cât și pe talie decât o prăjitură de dimensiune completă. Fapt care a ajutat ca cupcakes de catifea roșie să devină practic sinonim cu mișcarea cupcake-ului modern. Este o aromă la modă, pentru adulți, într-o formă de mărimea unui copil. Care atrage iubitorii de dulce de toate vârstele.

În afară de dimensiune, cupcakes de catifea roșie nu diferă cu adevărat de frații lor la scară largă. Prăjiturile mici roșii sunt mai mici. Dar de altfel identice, cu prăjiturile de catifea roșie la scară largă și sunt acoperite cu aceeași cremă de glazură pe bază de brânză.

1: Ciocolată și vanilie

Uitați de modurile – cupcakes cu ciocolată și vanilie sunt atemporale. Aceste deserturi delicioase combină cele mai esențiale două gusturi dulci într-un amestec imbatabil, mereu în stil. Poți găsi cupcakes cu ciocolată și vanilie peste tot. De la cele mai la modă magazine de cupcakes până la cantinele din școlile primare.

Prăjiturile cu ciocolată și vanilie pot consta doar din două arome. Dar au nenumărate variante. O prăjitură ușoară de vanilie cu glazură de ciocolată neagră oferă un gust complet diferit. Față de un tort de ciocolată cu lapte uns cu glazură cremoasă de vanilie.

Nu poți da greș cu aceste două arome clasice. Indiferent dacă amesteci un lot direct dintr-o cutie sau sunteți pe cale să devorați un tratament alcătuit cu grijă, făcut din cele mai bune ingrediente.


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro