Gingerbread Coffee
cafea caldă aromată
- apă fiartă
- lapte cald
- 3 linguri de cafea măcinată
- 1 linguriţă de scorţişoară măcinată
- ¼ linguriţă de nucşoară măcinată
- 1/8 linguriţă de ienibahar măcinat
- ½ linguriţă de ghimbir măcinat
- 1 lingură de melasă
-
Pune toate ingredientele, cu excepţia apei şi a laptelui, într-ocafetieră de 350 de ml.
-
Se adaugă apa fierbinte şi amestecaţi cu coada unei linguri de lemn saubeţişoare.
-
Puneţi capacul la loc şi preparaţi cafeauatimp de 4 minute. Turnaţi cafeaua în ceaşcă şi adăugaţi lapte după gust.
Creamy Iced Vanilla Caramel Coffee
Cafea rece, cremoasă
- 4 ceşti de cafea preparată, adusă la rece sau la temperatura camerei
- 1 ceaşcă de lapte
- ⅓ ceaşcă de french vanilla creamer
- ¼ ceaşcă topping de îngheţată cu caramel
- 3 ceşti de gheaţă pisată
- Tub de frişcă
-
Se toarnă cafeaua, laptele, creamer-ul,topping-ul de caramel şi gheaţa într-un blender.
-
Amestecaţi-le împreună laviteză ridicată până când conţinutul devine omogen.
-
Se toarnă în patru pahareşi se adaugă frişcă deasupra.
Black Magic Coffe
Cafea neagră cu ciocolată
- 300 g de cafea neagră proaspăt măcinată
- ¼ linguriţă de esenţă de ciocolată
- ¼ linguriţă de esenţă de alune
- ¼ linguriţă de esenţă de rom
- zahăr sau îndulcitor
-
Se toarnă cafeaua preparată în cană. Se adaugă esenţele de ciocolată, alune şi rom după gust. Adăugaţi îndulcitorul, amestecaţi şisavuraţi-vă cafeaua!
Espresso Sorbetto
varianta rece a unui espresso
- 350 ml Espresso
- 4 cuburi de zahăr
- 450 ml lapte cu conținut scăzut de grăsime
-
Într-un shaker puneți espresso înghețat și celelalte ingrediente, se amestecă până la o consistentă moale.
Thai Iced Coffe
Cafea rece
- cafea măcinată
- 1 linguriţă de aromă de migdală
- 2 linguriţe de nucşoarămăcinată
- 4 linguri de smântână lichidă
- 4 linguri de zahăr
-
Se amestecă nucşoara şi cafeaua măcinatăşi se pun la fiert. După ce cafeaua a dat în clocot, adăugaţi zahărul şi aromade migdală.
-
Umpleţi patru pahare înaltepână la jumătate cu gheaţă pisată şi turnaţi peste două treimi de cafea.
Amestecaţi bine şi lăsaţi cafeaua săajungă la o temperatură călduţă.
-
Adăugaţi în fiecare pahar câte o lingurăde frişcă.
Dacă doriţi să obţineţi un efectstratificat, ţineţi o lingură deasupra paharului şi turnaţi frişca încet înlingură, astfel încât crema va pluti la suprafaţă.