Este neplăcut pentru gospodine să petreacă multe ori în bucătărie, mai ales vara. Întrucât în acest sezon se găsesc așa multe legume și fructe proaspete, rețetele sunt variate și te poți bucura de preparate gata în doar câteva minute.
Zucchini sote
Ingrediente:
- 2 zucchini – unul verde , unul galben – de mărime medie-mare
- 5-6 linguri ulei
- 3 căței usturoi
- sare
- piper
- mărar
Mod de preparare:
Pentru început, se spală zucchini și se taie felii. După ce uleiul s-a încins, pot fi adăugați în tigaie. Trebuie precizat faptul că feliile de zucchini nu trebuie prăjite, ci lăsate maxim două minute pentru a le sota, iar după ce au prins culoare, feliile de zucchini pot fi învârtite în tigaie, cu furculița sau dacă ești maestru în bucătărie, schema aceea cu aruncarea clătitelor în aer este numai bună. Atunci când prima tranșă de zucchini a fost sotată, poți să scoți din tigaie legumele și să le asezonezi cu sare, piper și puțin usturoi. Mărarul tocat se adăugă peste feliile de zucchini, preparat ce poate fi servit cu sos de usturoi și mărar sau sos tzatziki.
Salată grecească de paste cu iaurt
Ingrediente:
- 200 g paste tip penne
- 1 mana roșii divers colorate
- 2 ardei de culori diferite
- 1 ceapa roșie
- 4 linguri măsline Kalamata
- 2 linguri ulei măsline grecesc
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță piper proaspăt măcinat
- 1 linguriță oregano uscat
- 200 g iaurt grecesc
- 200 g brânză feta
- câteva frunze de pătrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătesc legumele care se taie și se amestecă ulei de măsline, sare, piper și oregano. După ce pastele sunt fierte și s-au răcit, pot fi adăugate peste salată. Ultimele ingrediente care mai trebuie adăugate sunt iaurtul grecesc, încă puțin oregano, ulei de măsline și brânza care trebuie tăiată.
Gazpacho Andaluz
Ingrediente:
- 1 kg roșii
- 1 ardei gras roșu
- 2 castraveți medii
- 2 căței usturoi
- 1 ceapa foarte mica
- 2 linguri suc lămâie
- 100 ml ulei măsline
- 1 felie pâine (franzela)
- 120 ml apa
- 1/4 linguriță
- oregano
- sare
- piper
Pentru topping:
- roșii
- castraveți
- ouă fierte tari (coapte) tocate
- crutoane
- ardei gras
- ardei iute
- busuioc
- pătrunjel
- ceapă
- creveți pregătiți la grătar
Mod de preparare:
Gazpacho este o supă extrem de populară în Peninsula Iberică, dar și super delicioasă, așa că dacă ești în criză de timp, ai la îndemână o rețetă care se pregătește rapid.
Pentru început, felia de pâine se înmoaie în apă, iar între timp te poți ocupa de legumele ce trebuie tăiate și puse în blender pentru a fi mixate. Ulterior, se adaugă felia de pâine, sucul de lămâie, sarea și piperul, după care blenderul trebuie lăsat să își facă treaba pentru încă două minute. Se strecoară compoziția printr-o sită și după poate fi lăsată la rece.