Reclamă

În timp ce noi considerăm dezgustătoare anumite tipuri de mâncare, în anumite colțuri ale lumii pot fi cu adevărat delicatese. Multe dintre aceste preparate stranii sunt tradiționale și extrem de speciale. În anumite regiuni, oamenii le mănâncă aproape zilnic și sunt absolut încântați de „savoarea” lor. 

Toate acestea se întâmplă în timp ce noi, doar atunci când le privim ni se face rău. Și nu ne referim la o privire în realitate, ci la una virtuală. Imaginați-vă câtă greață pot provoca aceste preparate pentru majoritatea românilor, și câtă plăcere pot stârni în rândul celor de afară.

1. Ciorbă de șarpe

În China, dar mai ales în Vietnam, un preparat considerat absolut delicios, este supa de șarpe. Este gătită din carnea și oasele șarpelui. Se fierb câteva ore, iar apoi se adaugă tot felul de ingrediente cum ar fi ciuperci, ghimbir tocat, frunze de crizanteme, pui și altele. Medicii chinezi consideră acest preparat un adevărat medicament pentru sănătate.

 Top 3 cele mai ciudate rețete culinare. Cu siguranță îți vor tăia instant pofta de mâncare!
impact.ro

2. Haggis, stomacul unei oi, fiert și umplut cu organe

Haggis este, de fapt, stomacul unei oi fiert și umplut cu inima, ficatul și plămânii animalului. Se prepară cu fulgi de ovăz, grăsime de la rinichi, ceapă și condimente. Rezultatul se servește cu piure de cartofi sau nap suedez și păstârnac. Deși sună ciudat, acestui preparat i s-a scris și o poezie în 1786. În fiecare an, pe 25 ianuarie, atunci când este sărbătorită ziua poetului Robert Burns, scoțienii obișnuiesc s-o recite și să mănânce acest preparat.

3. Ce este balutul

Balutul este un preparat specific Asiei. Deși este unul dintre cele mai stranii delicatese ale asiaticilor, aceștia sunt înnebuniți după el. Ce înseamnă, de fapt, balut? Este embrionul unei gâște, rațe sau găini. Acesta se fierbe cu oțet și sare. Chinezii, filipinezii și cambodgienii îl adoră, mai ales că ar avea virtuți afrodiziace. Tu ai mânca asemenea mâncăruri?


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro