Filmele psihologice au un mare succes.

Acestea sunt pline de suspans și se joacă cu aștepările psihicului nostru. Cele mai multe ne mențin trează atenția și ne țin cu sufletul la gură până la final. Dramele psihologice sunt fascinante și au rolul de a te introduce in pielea personajelor.

Dacă vrei sa vezi cele mai reușite filme psihologice din toate timpurile și care merită toată atenția ta, noi îți oferim top 10 drame psihologice pe care ar trebui să le urmărești fără să stai pe gânduri. Sunt pline de acțiune și îți vor întoarce mintea pe toate părțile. Acestea reprezintă o adevărată provocare pentru capacitatea de înțelegere a spectatorilor.

1. Split

Filmul are la bază povestea a trei tinere sechestrate de un bărbat cu personalități multiple. Acesta este diagnosticat cu 23 de personalități diferite. Când cea de-a 24-a personalitate iese la suprafață, adolescentele trebuie să lupte pentru supraviețuire, întrucât aceasta este mai periculoasă decât toate celelalte.

2. Butterly effect

Evan Treborn (Ashton Kucher)  are încă din copilărie pierderi de memorie. Cu cât înaintează în vârstă, cu atât este mai greu să-și amintească de viața din copilărie. Acesta trăiește frânturi neclare din viața sa și nu își poate aminti întâmplările care i-au traumatizat viața de copil. Even este încurajat de psihologul său să țină un jurnal prin care își trăiește amintirile. Acesta se întoarce înapoi în timp unde își retrăiește trecutul și începe să se simtă responsabil pentru viețile celor din jur. Trebuie să-l vizionezi neapărat dacă vrei să vezi ce se întâmplă atunci când Even călătorește în trecut pentru a-și schimba acțiunile, sperând că poate modifica și prezentul.

3. The Machinist

Trevnor Reznick (Christian Bale) lucrează într-o fabrică și suferă de o gravă insomnie. Acesta susține că nu a mai dormit de aproximativ un an de zile. Apoi, această tulburare își pune puternic amprenta asupra sănătății sale fizice și mentale. Colegii se îndepărtează de el și ajung să-l acuze pentru un eveniment grav la fabrică, în care unul dintre colegi își pierde brațul. În tot acest timp, starea psihică a lui Trevnor este pusă în pericol.

4. Fractured

Este o creație de mare succes care a stârnit atenția multor oameni pasionați de filme psihologice. Ray Monroe (Sam Worthington) conduce spre casă împreună cu soția și fiica lor, după ce și-au petrecut o vacanță stresantă la socri. Ray oprește undeva pentru a se odihni, dar evenimente neplăcute au loc, atunci când fiica lui cade într-o groapă și își fracturează brațul. Ajuns la cel mai apropiat spital, Ray își lasă fetița în grija medicilor, dar adoarme și când se trezește, descoperă că fiica și soția lui au dispărut. Spitalul nu are nicio informație despre acestea, iar Ray suspectează că personalul ascunde ceva.

5. A Clockwork Orange

Filmul lui Stanley Kubrick, lansat în 1971, urmărește povestea lui Alex De Large (Malcolm McDowell), un tânăr delincvent care conduce o serie de ucigași cu o plăcere sadică în a-i agresa pe cei din jur. Atunci când ajunge să omoare un om, Alex De Large este arestat și introdus într-un program de experiemente care are rolul de a face participanții să deteste violența. A Clockwork Orange este considerat unul din cele mai bune filme psihologice din toate timpurile.

 Top 10 filme psihologice pe care să le urmărești pe Netflix. Îți vor întoarce mintea pe toate părțile!
pixabay.com

6. Black Swan

Acest film pune în evidență ambiția și lupta pentru a-ți depăși limitele și a-ți îndeplini visul. Nina (Natalie Portman) este o balerină care își dorește să obțină rolul principal în celebrul balet „Lebăda neagră”. Drumul său nu este tocmai ușor, întrucât aceasta va avea o rivală, Lily (Mila Kunis), iar competiția cu aceasta va avea efecte cutremurătoare asupra psihicului tinerei balerine.

7. Donnie Darko

Are la bază povestea unui tânăr rebel care nu are relații tocmai bune cu cei din jur. Acesta iese într-o noapte din casă în timp ce era somnambul și întâlnește un iepure gigant și misterios, pe nume Frank. Iepurele îi spune că lumea se va sfârși în 28 de zile, 6 ore, 42 de minute și 12 secunde. A doua zi dimineață, găsește în camera sa reactorul unui avion. Încercând să afle de unde a pornit totul și cum a reușit să supraviețuiască, Donnie are parte de vizita frecventă a lui Frank, care îl îndeamnă la acte de vandalism.

8. Rope este un film din anul 1948

Reprezintă un thriller american care are la bază crima perfectă comisă de către doi tineri. Aceștia organizează imediat o petrecere în jurul cufărului în care victima fusese depozitată. Un film psihologic antrenant care îți va suci mințile și te va lăsa cu gura căscată pe tot parcursul său.

 9. Psycho – anul 1960

Este un film de groază insiprat din romanul cu același nume. Acesta a fost scris și inspirat din crimele săvârșite de Ed Gein, un criminal și răpitor din SUA. Scenariul se învârte în jurul unei secretare care se ascunde într-un motel izolat imediat după ce furase bani de la angajatorul său. Filmul psihologic Psycho a primit patru nominalizări la Premiul Oscar și este considerat de către criticii de film o capodoperă a cinematografiei mondiale.

10. The Sixth Sense – anul 1999

Este vorba despre Cole Sear (Haley Joel Osment) un băiat izolat din cauza problemelor pe care le are. Tânărul are capacitatea de a vorbi și vedea pe cei decedați. El este ajutat de un psiholog de copii (Bruce Willis). Filmul a fost nominalizat de șase ori la Premiile Oscar, chiar și la categoria Cel mai Bun Film.