Reclamă

Dacă te numeri printre cei care adoră călătoriile, acest articol este pentru tine. Ceea ce trebuie precizat este faptul că există câteva destinații pe care este bine să le ocolești, din diverse motive. Iată despre ce țări este vorba, de fapt, 

Caracas, Venezuela

Pe primul loc în acest top se află Caracas, Venezuela. Capitala țării este considerat unul dintre cele mai periculoase orașe din întreaga lume. În ultima perioadă, acest loc este marcat de protestele violente, ca urmare a nemulțumirii poporului legat de măsurile politice și economice. Țara se zbate în sărăcie, iar oamenii au ajuns să fure. De asemenea, Caracas este unul dintre orașele preferate de criminali.

Coreea de Nord

Despre această țară s-au spus multe, dar nimeni nu știe cu adevărat cum arată o zi din viața unui coreean. Cu atât mai puțin poate fi vorba de o călătorie aici. Măsurile sunt extrem de dure. Cu toate acestea, se poate intra în Coreea de Nord, dar există multe riscuri. Dacă autoritățile observă că un cetățean nu este coreean, se poate să fie arestat, acest lucru fiind considerat o încălcare a legii.

Cernobîl, Ucraina

Pe lista destinațiilor periculoase se numără și zona Cernobîl. Cei 30 de kilometri sunt administrați de autorități. Pe lângă radiațiile care pot avea efecte negative, în acest loc, există riscul de a fi jefuit. Deși este ilegal să trăiești în zona de excludere, unele familii nu și-au părăsit locuințele. În jur de 150 de oameni își duc traiul de pe o zi pe alta acolo, deși viața nu este deloc ușoară.

Valea Morții, Statele Unite ale Americii

Despre această zone există o mulțime de legende. Se spune că mai mulți oameni au fost găsiți morți, dar nu s-au știut niciodată cauzele deceselor. Valea Morții este situată între Nevada și California, fiind locul din SUA unde nu plouă niciodată. În iulie 1913, s-au înregistrat 56,7 grade Celsius, moment în care mulți oameni au murit.

Insula Ramree, Birmania

Nici Birmania nu este o țară potrivită pentru a fi vizitată. Mai exact, este vorba despre Insula Ramree, care este, de fapt, o mlaștină. Acolo, se găsesc cei mai periculoși crocodili din lume, scorpioni, dar și țânțari care pot transmite malaria. În timpul cel de-al doilea Război Mondial, mai mulți oameni și-au pierdut viața, după ce au fost sfășiați de crocodili.

@nelutu.94♬ sunet original – Neluțu

( CITEȘTE ȘI: Stațiune din România, mai scumpă decât Elveția! Romanii o compară cu Croația )

Drumul morții, Bolivia

În aceeași categorie intră și Drumul morții, șoseaua care leagă orașul La Paz de regiunea Yungas. Este vorba despre un drum care se află la peste 4.500 de metri înălțime și are o lățime de doar 3,6 metri. Nici condițiile meteorologice nu sunt prea bune. În Bolivia, ceața este persistentă, iar acest lucru a dus la moartea a sute de șoferi.

Kenya

La fel de periculoasă este și vacanța petrecută în Kenya. În ultimii ani, s-a constat o creștere a numărul de turiști care vizitează această țară, dar trebuie precizat faptul că este o zonă cu risc mare de atacuri teroriste. Mai multe regiuni din Kenya se confruntă cu această problemă, dar și cu răpirea.

Mont Blanc, Franța

Deși ai fi tentat să spui că Mont Blanc nu este o regiune periculoasă, realitatea este cu totul alta. Zona montană nu seamănă cu restul munților din Europa, având în vedere faptul că mai mulți turiști și-au pierdut viața. încercând să urce în vârful muntelui. Există și un risc mare de avalanșă, iar cercetătorii nu au identificat nici acum câți oameni și-au găsit sfârșitul.

Acapulco, Mexic

În topul destinațiilor care nu trebuie vizite se află și Acapulco, Mexic. Orașul era considerat unul dintre cele mai sigure din lume. Doar că, în prezent, lucrurile nu mai stau la fel. Drogurile, criminalitatea și jafurile sunt doar câteva cuvinte care pot caracteriza viața în Acapulco. Declinul zonei a început în anul 2014, atunci când mai mulți criminali și-au găsit refugiul în Acapulco.

Muntele Everest, Nepal

Nici muntele Everest nu se numără printre destinațiile care trebuie vizitate. Mai mulți oameni și-au pierdut viața, încercând să escaladeze muntele. Până și cei mai experimentați alpiniști au avut probleme, iar unii dintre ei și-au găsit sfârșitul acolo. Cu toate că riscurile sunt ridicate, acest lucru nu îi împiedică pe turiști să se aventureze.


Reclamă

Share.

21 de ani, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Pasiunea pentru scris, curajul și dorința de a fi mereu conectată la actualitate au determinat-o să aleagă acest drum. Scopul ei este să profeseze în domeniul pe care l-a ales din băncile școlii. Își dorește să se promoveze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro