O rețetă specială pentru cei care țin post sau sunt vegetarieni. Dacă dorim putem servii cu măsline și carne. Ar face casă bună cu vita la tigaie. În general se pun cârnăciori picanți și măsline desărate la fiert. Lângă se poate adăuga un vin rece alb cu note ușoare, florale.
Printre beneficiile castaveţilor ar fi şi faptul că provoacă o acţiune alcalină, prin substanţele minerale, neutralizează aciditatea gastrică şi ameliorează ulcerul gastric. Pentru că au efect diuretic, castraveţii mai aduc beneficii şi în ceea ce priveşte curăţarea rinichilor şi împiedică formarea calculilor.
Despre cartofi aș putea să vă spun că: sunt utilizati pentru a prepara bauturi alcoolice, cum ar fi vodka.
Mâncărică de cartofi cu castraveți murați
O reţetă uşoară tocmai bună de pus în practică perfwectă pentru post sau vegetarieni
- 7 buc. castraveți murați în saramură
- bulion, pastă de tomate, suc de roșii
- 2-4 buc. cartofi
- 3 buc. morcovi
- 1 buc. ardei iute roşu
- 4-5 căţei de usturoi
- 3 cepe
- cimbru
- mărar proaspăt
- sare si piper macinat, după gust
-
Tăiaţi castraveţii în rondele sau pe lung, apoi în jumate şi lăsaţi-i la desărat în apă rece
-
După ce s-au desărat, tocaţi ceapa şi adăugaţi-o în cratiţa unde aţi pus puţină apă la fiert cu câteva picături de ulei.
-
După ce s-a fiert ceapa în apa cu ulei, adăugaţi roşiile, castraveţii muraţi, cartofii, morcovii şi ardeiul iute şi suficientă apă cât să-i acopere. Timp de 1 oră
-
După ce au fiert legumele adăugaţi sarea, piperul, foile de dafin, cimbru, mărarul. Mai lăsaţi cratiţa pe foc cam 5 minute, apoi băgaţi-o la cuptorul preîncălzit pentru încă 15 de minute, pana scade. Dacă vreţi să fie mai consistentă puteţi adăuga pe lângă castraveţii muraţi şi puţină sfeclă roşie murată.