Reclamă

Astfel, pe 9 martie, gospodinele pregătesc mucenici, pe care îi duc la biserică. După ce aceste preparate delicioase sunt binecuvântate, sunt consumate în familie. Mucenicii sunt dulci și pufoși, însiropați cu diferite arome. Nu sunt greu de făcut, însă rețetele au anumite secrete pe care orice gospodină ar trebui să le știe.

Rețetă pentru mucenici

Aluatul trebuie frământat bine și lăsat să crească. Ulterior, se formează forma de opt. Pentru a ieși delicioși, trebuie să fie însiropați cu esență, miere de albine, zahăr și nucă. Se pare că cele mai importante ingrediente din aceste preparate sunt mierea și nucile.

Totuși, există și rețete mai speciale. De exemplu, conform Știrilorprotv.ro, într-o brutărie, mucenicii sunt însiropați cu suc de portocale. Mai clar, se fac sfințișorii cu lapte, unt, coajă de portocală, după care sunt unși cu suc de portocale și miez de nucă. Coaja de portocală dă o culoare specială mucenicilor.

Având în vedere că trăim vremuri aglomerate și gospodinele nu mai au timp de gătit ca altă dată, mucenicii pot fi cumpărați și de la brutării sau patiserii.

Toate gospodinele trebuie să știe! Ingredientele care nu trebuie să lipsească din mucenici pentru a fi delicioși

Cine au fost cei 40 de mucenici

Cei 40 de mucenici au fost soldați creștini, care luptau pentru împăratul roman păgân Licinius. Ei erau foarte credincioși. Agricolae, guvernatorul Armeniei, i-a obligat să se închine idolilor. Soldații au refuzat, motiv pentru care opt zile au fost întemnițați și bătuți cu pietre. Se spune că au rezistat acestor dureri datorită semnelor divine pe care le-au primit.

Totuși, guvernatorul i-a condamnat la moarte prin înghețare în lacul Sevastiei. În acea noapte, apa lacului s-a încălzit, gheața s-a topit, iar 40 de cununi strălucitoare au apărut asupra mucenicilor. Ei au fost scoși vii din lac a doua zi dimineață. Fiindcă au rezistat și acestei încercări, li s-au zdrobit fluierele picioarelor și au fost lăsați să își dea sufletele.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro