Ți-e poftă de o pizza, dar ții post? Ei bine, vă prezentăm o rețetă de pizza de post delicioasă! Nici nu îți vei da seama că are ingrediente „de dulce”!
Dacă ai poftă de pizza, dar ții post, îți prezentăm o rețetă delicioasă, încât nici nu-ți vei da seama că este preparată cu ingrediente de post. Gustoasă, versatilă și rapidă, este perfectă pentru zilele de post în care nu prea ai chef de gătit. Vă prezentăm mai jos modul de preparare al acesteia.
Rețetă pizza de post
Postul Mare a început recent și urmează o perioadă dificilă pentru cei credincioși. Aceștia vor trebui să renunțe la carne și lactate pentru 40 de zile. Din fericire, există mai multe rețete de post, iar pizza este una dintre cele mai delicioase variante. Nici nu vei simți că ingredientele sunt de post!
Pentru început, aluatul se va face rapid, din 5 ingrediente simple. Pentru sos, poți folosi bulionul sau se poate prepara un alt sos, după gust.
Pentru umplutură, se poate folosi absolut orice tip de legumă pe care o ai în casă sau care-ți place cel mai mult! Nu este nici o problemă, nu are cum să nu iasă gustoasă, așa că se poate pune orice fel de legumă, fără frică.
După prepararea aluatului, se va întide blatul și se va pune sosul de bulion sau cel preparat de dumneavoastră, deasupra. După ce se pune sosul, se vor pune legumele dorite peste. Desigur că nici o pizza nu este bună fără brânză sau cașcaval.
Așadar, peste legume, vom pune brânză tofu. Aceasta poate să fie dată fie prin rozătoare, fie pusă felii sau cubulețe. Chiar dacă nu are același gust cu brânza normală, aroma ei va ajută la savoarea finală a pizzei de post.
Ulterior, tava este pusă la cuptor pentru 20 de minute, până ce aluatul va fi rumenit. Apoi, se va tăia în bucăți și va fi gata de servit!