Prăjitura Șah Mat este una dintre cele mai populare deserturi din România. Se prepară extrem de ușor și este adorată atât de copii cât și de adulți. Aspectul ei vă va ajuta, totodată, cu siguranță să vă impresionați oaspeții.
Acest desert, numit prăjitura Șah Mat, datorită aspectului care aduce cu o tablă de șah, se face ușor și este extrem de delicioasă. Așadar, dacă doriți să le faceți o surpriză copiilor sau musafirii trebuie să încercați această rețetă.
Prăjitura Șah Mat – Ingrediente
Deși pare complicat de gătit, prăjitura Șah Mat se prepară în doar 15 minute. Pentru a o prepara, nu aveți nevoie de prea multe ingrediente. Iată care sunt acestea:
- 250 ml frişcă lichidă + 100 ml frişcă lichidă (pentru ornat)
- 1 pahar mic cremă de ciocolată (Nutella)
- 1 praf sare
- 1 fiolă esenţă de vanilie
- 3 linguri cacao neagră
- 180 g făină
- 180 g zahăr pudră
- 6 ouă
- ciocolată pentru decor
Prăjitura Șah Mat – Mod de preparare
Pentru început, mixează gălbenușurile cu zahărul și apoi, după ce crema prinde consistență, se adaugă făina. După, se pun încet și albușurile mixate cu sarea.
În continuare, amestecul obținut se împarte în două. În prima se adaugă vanilie, în cea de-a doua cacao. Apoi, se pune totul într-o tavă neadezivă. Dacă nu aveți o astfel de tavă, ungeți una obișnuită cu unt și tapetați-o cu făină. Se bagă în cuptorul încins la foc mediu timp de 15-20 de minute, apoi se scoate și se răcește.
Apoi, una dintre compoziții se unge cu crema de ciocolată în care se pune frișca lichidă și deasupra se adaugă blat. Apăsați puțin pe ea și lâsa-o la rece 15 minute. După ce a trecut acest timp, se taie trei benzi pe lungime și se așează, sub forma unei tabele de șah și se mai bagă la rece încă 30 de minute.
La final, se bate frișca și se tapetează prăjitura. După ce ați terminat, băgați-o la rece încă două ore. Dacă doriți, o puteți decora cu ciocolată.
Pofta bună!