Reclamă

Gustul copilăriei ni-l vom aminti mereu. Cele mai bune mâncăruri poartă amprenta bunicii, care mereu avea grijă să ne răsfețe cu cele mai gustoase preparate. Tarta cu pere este unul dintre cele mai bune deserturi, pe care oamenii nu încetează să le consume din ce în ce mai des. Dacă vrei să simți din nou gustul copilăriei, salvează această rețetă și pregătește-o ori de câte ori ai ocazia. 

Perele se numără printre cele mai bune fructe. Pe lângă faptul că sunt extrem de bogate în nutrienți și vitamine, reprezintă cea mai bună alegere atunci când vine vorba de tarte. Mai jos vei regăsi o rețetă de tartă cu pere cu care vei reuși să îți impresionezi familia și musafirii. Nu este deloc greu de pregătit, iar la capitolul alimente nu este necesară o sumă mare de bani. Așadar, iată cât de simplu și rapid poți prepara la tine în bucătărie una dintre cele mai bune tarte cu pere.

Iată cât de simplu poți prepara cea mai bună tartă cu mere

Pentru a pregăti tarta cu mere, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Blat

  • 200 g făină
  • 125 g unt
  • 5 g zahăr

Umplutura

  • 2 ouă
  • 3-4 linguri de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 4 pere mari

Mod de preparare: 

Pentru a prepara blatul, trebuie să urmezi următorii pași:

O variantă este aceea de a amesteca toate ingredientele în blender, preț de 1 minut. Le poți amesteca și cu mâna, până când obții un aluat omogen. El trebuie acoperit cu folie alimentară și pus la frigider.

Pentru a pregăti umplutura, trebuie doar să amesteci albușurile cu zahărul până rezultă o spumă densă. Se adaugă treptat gălbenușurile, făina și zahărul vanilat.

Pentru a pregăti tarta, ai nevoie de o tavă de tort cu diametrul de 26 de centimetri, cu fund detașabil. Se unge cu ulei și se tapetează cu făină. Mai apoi, se scoate aluatul din frigider și se întinde cu sucitorul. Se pune în tavă și se elimină surplusul. Peste el se adaugă umplutura și deasupra perele tăiate în felii.

Se bagă tava în cuptor la o temperatură cât mai mare. După 20 de minute, se reduce focul la o temperatură medie și se lasă la copt până când este gata.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro