Nu există nimic mai perfect ca extragerea delicioasă a unei felii de tort cu aspect perfect.
Lăsând cuțitul într-un vas cu apă fierbinte, vă puteți asigura că fiecare felie arată la fel de uimitor pe cum este și gustul. Cu toții ne dorim ca deserturile pe care le pregătim pentru noi, familia și prietenii să arate uimitor. Vrei să fie exact așa cum arată fotografiile din cărți de bucate, nu? Dar uneori, când începi să tai acel tort de ziua de naștere, jumătate din tort rămâne pe cuțit și lucrurile se strică.
Bucăți tăiate perfect
Când tăiați o prăjitură, cuțitele se pot lipi uneori de glazură. Sau de straturile de tort, făcându-l să se rupă. Puteți evita această mizerie scufundând toată lungimea cuțitului într-un ulcior plin cu apă foarte fierbinte. După ce lama se încălzește, scoateți-o și ștergeți-o cu o cârpă și tăiați o altă felie. Căldura ajută cuțitul să treacă ca, ei bine, un cuțit fierbinte prin unt. Și păstrează intacte toate acele straturi aerisite.
Evident, nimeni nu-ți va respinge tortul dacă nu este feliat frumos. Dar vrei să arate ca și cum a fost cumpărat, nu făcut în casă. Acest lucru funcționează deosebit de bine pentru deserturi mai dense. Cum ar fi cheesecake-ul! Dar poate fi eficient și pentru felierea plăcintelor.
În timp ce căldura ajută la multe articole, frigul poate fi la fel de benefic. În acest caz, este de obicei rezervat articolelor ridicol de lipicioase. Mai exact caramelele. Un cuțit rece ca gheața folosit rapid poate tăia caramelul fără a apăsa sau a rotunji marginile. Nu se zdrobește, ci doar taie. Șmecheria? Lucrează repede și folosește un prosop pe mânerul cuțitului. Astfel încât mâinile să nu înghețe!
Deși mulți dintre noi știam despre apă sau căldură pentru a ajuta un cuțit să taie prin deserturi. Untul funcționează mai bine în multe cazuri. Când vine vorba de lucruri sfărâmicioase cu buzunare de aer, un cuțit uns cu unt îl ține să alunece. Funcționează bine mai ales pe prăjituri cu topping lipicios sau pesmet. Doar ștergeți un pic de unt cuțitul, într-o cantitate mică și tăiați.