Reclamă

Gazpacho este supa răcoritoare cunoscută la nivel mondial. Când temperatura exterioară crește, bucătăria noastră rămâne rece. Singurul aparat de bucătărie pe care îl pornim este blenderul. Rezultatul: niște supe reci revigorante, de vară, care asigură o răcorire pe măsură.

Supa rece – e bună?

Dacă auzi cuvântul „supă”, închizi ochii și imediat îți imaginezi un vas de supă aburindă, dar în căldură, dorința de mâncare caldă este limitată – la urma urmei, nimeni nu vrea să transpire când mănâncă. Puteți experimenta cu legume proaspete și plante – în special legume foarte bogate în apă, cum ar fi roșiile, castraveții sau pepene verde sunt ideale ca bază. Sucurile răcite cu gheață nu numai că ne reîmprospătează, sunt, de asemenea, foarte ușoare și sănătoase – tocmai pentru acele zile fierbinți, când apetitul dvs. nu este, de obicei, atât de grozav.

Supă rece gazpacho andaluz

Supă rece cu roșii

  • 1 kg roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 castraveți medii
  • 2 căței usturoi
  • 1 ceapă foarte mică
  • 2 linguri suc lămâie
  • 100 ml ulei măsline
  • 1 felie pâine (franzelă)
  • 120 ml apă
  • 1/4 linguriță oregano
  • sare și piper
  • Dacă vrem topping: roșii, castraveți, ouă fierte țări (coapte) tocate, crutoane, ardei gras, ardei iute, busuioc, pătrunjel, ceapă, creveți pregătiți la grătar
  1. Punem felia de pâine în apă și o lăsăm să se înmoaie. În acest timp punem în mixer (blender sau robot) legumele tăiate în felii și oregano și mixam până devin că o pastă mai lichidă.

  2. Adăugăm felia de pâine, sucul de lămâie, uleiul, sare și piper proaspăt măcinat.

  3. Continuăm să mixăm, apoi strecurăm printr-o sită. Aruncăm ce rămâne în aceasta.

  4. Punem supă obținută la rece pentru câteva ore, apoi o putem servi cu toppingurile preferate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro