Reclamă

Da, ai auzit bine! Poți folosi florile din grădină pentru a le găti! Știm că sună ciudat, însă sunt adevărate delicii, iar rețetele pe care ți le vom prezenta astăzi, îți vor stârni cu siguranță interesul. De exemplu, florile de hibiscus, păpădie, dovlecel, lavandă, salcâm, iasomie, ba chiar și albăstrelele sunt doar câteva plante care pot deveni ingredientul minune în bucătăria ta. 

De fiecare dată când vrei să gătești ceva bun, poți da o fugă în grădină pentru a culege florile preferate și poți trece la treabă. Iată câteva rețete delicioase cu plante de care în mod cert te vei îndrăgosti!

1. Gogoși cu flori de salcâm

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 2 ouă
  • 200-250 ml lapte
  • 1 plic praf copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • flori salcâm

Mod de preparare:

Bate ouăle cu zahărul vanilat. Adaugă laptele, făina, praful de copt și amestecă până când obții o compoziție consistentă. Spală și usucă florile de salcâm și trece-le prin compoziție. Prăjește-le în ulei încins, apoi scoate-le pe o hârtie pentru a se elimina excesul de grăsime.

2. Salată aromată din flori

Ingrediente:

  • mix de frunze verzi de salată
  • flori de păpădie
  • flori de glicină
  • castravete
  • portocale dulci, tăiate cubulețe
  • coajă de portocale

Dressing:

  • 2 lg oțet balsamic
  • 1 lg ulei măsline
  • 1 lg sirop arțar
  • zeama de la 1/2 portocală
  • piper

Pune toate ingredientele într-un bol, prepară dressingul și toarnă-l peste flori. Amestecă bine, iar salata este gata!

3. Desert crocant cu flori de lavandă

Umplutură:

  • 3 cești de afine
  • 1 ceașcă de merișoare
  • 1 linguriță flori de lavandă
  • 3/4 ceașcă de zahăr

Topping:

  • 1 – 1/2 cești de biscuiți graham zdrobiți
  • 1/2 ceașcă zahăr brun
  • 1/2 unt topit
  • 1/2 ceașcă fulgi migdale

Mod de preparare:

Într-un bol amestecă florile de lavandă și fructele împreună cu zahărul. Toarnă apoi totul într-o formă rotundă. Amestecă biscuiții zdrobiți cu zahărul brun, untul topit și fulgii de migdale. Toarnă totul peste fructe, apoi bagă tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. Când biscuiții devin crocanți, înseamnă că desertul este gata!


Reclamă

Share.

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro