Pentru un grătar grecesc desăvârșit avem nevoie de un vin pe măsură: Vignobles Rose Syrah este un vin rose elegant, echilibrat și ideal pentru o masă bogată în carne.
Vin rose elegant, de culoare intensă de cireșe roz, cu un buchet bogat în arome de caramel și fructe și un gust echilibrat, fructat cu un final prelungit.
Enjoy!
Souvlaki din pui. Frigărui grecești
Frigărui grecești cu carne de pui și legume
- 500 g cuburi de carne de pui (sau porc, sau miel)
- ardei gras roșu și verde
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin (sau de care aveți)frigărui de lemn înmuiate în apă
- condimente uscate: oregano, cimbru, busuioc (1 linguriță din fiecare)
- 2 lămâi medii
- sare și piper
-
Începem prin a pregăti o marinadă din ulei de măsline și zeamă de la o lămâie, sare, piper și condimentele înșirate mai sus, în care vom înmuia bine bucățile de carne.
-
Vom lăsa bucățile de carne să stea în această marinadă timp de 2 ore la frigider.
-
De preferat să folosim ulei de măsline pentru savoarea lui mediteraneană, dacă-l veți înlocui cu ulei de floarea soarelui, gustul nu va mai fi același, dar va fi bun și așa.
-
Înșirați bucățile de carne pe frigărui, alternând carnea cu ardei și/sau ceapă
-
Frigăruile nu se vor găti deasupra flăcărilor ci deasupra jarului, sau chiar undeva lângă el dacă acesta este prea aproape de grătar și arde.
-
Frigăruile nu trebuie să fie carbonizate ci doar rumenite.este valabil și pentru cele pregătite în tigaie. În acel caz, vom folosi foc mediu.
-
Sunt gata când carnea este moale și gătită bine până în centru. Verificați, apoi serviți frigăruile Souvlaki stropite cu zeamă de lămâie, cât sunt fierbinți.