Sunt puțini oameni care pot rezista unui șnitel de pește crocant, auriu și suculent.
Și având în vedere că urmează postul paștelui, nu poate exista nimic mai bun. În loc de șnitelul obișnuit de pui, putem să folosim un pește. Puteți folosi orice tip de pește doriți, doar asigurați-vă că fileurile sunt curate și lipsite de oase.
Rețeta perfectă
INGREDIENTE:
6 fileuri de pește alb
1 lămâie mare
2 ouă
1 linguriță muștar
1 lingură boia de ardei
1 linguriță sos de soia
1 lingură miere
1 lingură supă
Piper negru
Sare (daca este nevoie, dupa gust)
PREGATIREA:
1. Îmi plac bucățile de șnițel de mărime medie așa că atunci când peștele este semicongelat, tai fiecare file în 4 părți. Transferați într-un bol și stoarceți lămâia peste pește. Se amestecă și se lasă să stea o oră și jumătate.
2. Clătiți fileurile de pește și uscați-le cu un prosop de hârtie.
3. Într-un castron adânc, bateți ouăle, muștarul, sosul de soia, mierea și condimentele. Într-un castron adânc separat, puneți tot pesmetul. Înmuiați fileurile de pește în amestecul de ouă și apoi acoperiți cu pesmet.
4. Se încălzește o tigaie cu suficient ulei pentru a acoperi fundul tigaii și se prăjește peștele pe ambele părți până devine auriu. Se scot din tava si se aseaza pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie.
Bine de știut : Întoarceți peștele cu grijă, astfel încât învelișul să nu se rupă.
Organizația Mondială a Sănătății recomandă să mâncăm în mod regulat pește (1-2 porții pe săptămână). Și, în mod ideal, porțiile ar trebui să furnizeze acizi grași omega 3. Acest lucru se datorează faptului că acizii grași omega 3 sunt „esențiali” – nu pot fi fabricați în corpul nostru, așa că trebuie să îi consumăm în dieta noastră.
EFSA (Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentară) a dat recomandări similare, sfătuind să consumați 1-2 porții de pește gras pe săptămână. Cu toate acestea, deoarece o varietate de specii diferite de pește sunt consumate în diferite țări europene, EFSA recomandă ca fiecare țară din Europa să ofere propriile sfaturi privind consumul de pește.