Reclamă

Ați încercat vreodată o plăcintă cu lămâie? Dacă nu, azi te bucuri de un adevărat răsfăț! 

Unul dintre lucrurile care îmi place cu adevărat la această plăcintă este că folosește ingrediente minime. Există doar trei ingrediente în crusta de biscuit și trei ingrediente în umplutură. De asemenea, poți acoperi această plăcintă cu frișcă de casă. Dar dacă doriți să păstrați lucrurile ușoare, nu ezitați să folosiți toppingul cumpărat din magazin sau să o lăsați deoparte.

De asemenea, această plăcintă trebuie să se răcească câteva ore. Așa că este o rețetă minunată pe care o puteți face cu o zi înainte și nu trebuie să vă faceți griji pentru ziua următoare.

1. Ingrediente

WEEKEND / Secretul pentru cea mai delicioasă tartă cu lămâie și bezea. Gospodinele pot trece în bucătărie cu cei mici
Pixabay

Pentru a face această rețetă de plăcintă cu lămâie, veți pregăti crusta, umplutura și frișca. Pare mult, dar este destul de ușor de adunat! Am vrut să împărtășesc doar câteva note despre unele dintre ingrediente pentru a mă asigura că această plăcintă se dovedește perfectă pentru tine.

Crusta de biscuiți : Pentru a obține 1 și 1/2 cană de firimituri veți avea nevoie de aproximativ 11 până la 12 foi pline de biscuiți Graham. Dacă doriți să faceți această rețetă și mai ușoară, utilizați doar firimituri de biscuiți cumpărate din magazin – nimeni nu va ști vreodată!

Suc de lămâie: proaspăt este cel mai bine aici! O lămâie medie va produce de obicei 2 linguri de suc de lămâie, iar o lămâie mare va produce 3 până la 4 linguri.

Gălbenușuri de ou: Această rețetă folosește numai gălbenușuri de ou, astfel încât umplutura să fie bogată, groasă și ușor de feliat. Puteți folosi albușurile rămase în rețeta mea de prăjitură albă sau le puteți salva și le folosiți pentru o omletă!

Lapte condensat îndulcit: nu doriți să confundați acest ingredient cu laptele evaporat, altfel plăcinta nu se va înființa! Laptele condensat îndulcit este super gros și dulce. Ajută la crearea unei umpluturi groase și echilibrează aciditatea sucului de lămâie.

2.Cum facem plăcinta

În primul rând, doriți să începeți prin a face crusta de biscuit Graham. Am scris o postare completă despre cum să faci o crustă de biscuit Graham aici, așa că, dacă nu ai făcut una înainte, recomand să citești mai întâi acea postare.

Pentru crustă, veți avea nevoie de firimituri de biscuiți graham zdrobite, zahăr granulat și unt topit. Pur și simplu combinați-le într-un bol de amestecare, puneți-le într-un vas de plăcintă de 9 inci și apăsați-o ferm pe partea de jos și în sus, în jurul părților laterale. Sfat: Folosiți fundul unei căni de măsurare pentru a vă ajuta să apăsați ferm crusta în vasul de plăcintă.

Puneți crusta pregătită în cuptor și coaceți-o în prealabil timp de 8 până la 10 minute, apoi lăsați-o să se răcească timp de 5 până la 10 minute. Acest lucru vă va asigura că crusta dvs. de plăcintă este rezistentă și poate rezista la greutatea umpluturii de lămâie.

Pe măsură ce crusta se răcește, puteți pregăti umplutura. Pentru umplutură, veți folosi suc proaspăt de lămâie, gălbenușuri de ou și lapte condensat îndulcit.

Adăugați toate ingredientele într-un castron mare și amestecați-le până când sunt bine combinate. Amestecul va fi frumos, gros și cremos, ca în imaginea de mai sus. Apoi, turnați umplutura în crusta de biscuit graham pre-coaptă și coaceți-o încă aproximativ 20 de minute.

3. Servirea plăcintei

Odată ce plăcinta s-a terminat de copt, blatul ar trebui să arate așezat, dar va fi în continuare agitat. Pe măsură ce plăcinta se răcește, căldura reziduală va continua să gătească plăcinta și se va instala corect. Nu vă faceți griji!

Odată ce plăcinta s-a răcit și a fost la frigider, îmi place să o completez cu niște frișcă de casă. Dacă doriți să faceți această rețetă puțin mai ușoară, atunci puteți folosi doar o cadă cu topping bătut. Dar vom fi sinceri, versiunea de casă este mult mai bună!


Reclamă

Share.

Alexandra Neacșu, are 24 de ani și e absolventă a Facultății de Artă Geo Saizescu. Îi plac foarte mult filmele sci-fi, cărțile horror și adoră să gătească. În prezent cochetează și cu arta și este membră fondatoare a „Teatrului Nou”.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro