Românii sunt adevărați gospodari și mereu sunt pregătiți în ograda lor cu tot felul de preparate. Mai ales oamenii care locuiesc în mediul rural au mereu grijă să existe în cămara lor cele mai importante alimente și preparate. Vișinata este unul dintre cele mai des preparate băuturi alcoolice. Este ușor de preparat și extrem de gustoasă, chiar dacă riscul de a te ameți crește după fiecare pahar.
Vișinele sunt unele dintre cele mai consumate fructe. Pe lângă faptul că sunt destul de des folosite în prepararea prăjiturilor, gemurilor sau compoturilor, ele reprezintă ingredientul de bază pentru una dintre cele mai iubite băuturi alcoolice. Vișinata se prepară extrem de ușor, însă există și un truc mai puțin cunoscut. Ține cont de el și te vei lăuda oaspeților tăi cu cea mai bună băutură.
Secretul pentru a prepara cea mai gustoasă vișinată
Această băutură tradițională românească datează de peste 2.000 de ani. Pentru prepararea ei sunt foarte importante vișinele pe care le folosești. Ai grijă să fie coapte foarte bine.
Din doar 2
kilograme, se poate obține cantitatea de 7 kilograme de vișinată.
Astfel, ai nevoie de:
- 2 kilograme de vișine cu sâmburi
- 2 litri de alcool
- 2 kilograme de zahăr
- 2 litri de apă
Mod de preparare:
Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să speli bine fructele și să le cureți de codițe. Peste ele adaugă cei 2 litri de alcool. Se lasă la macerat preț de zece zile într-o damigeană acoperită cu tifon. Se va depozita într-un loc ferit de lumină.
După ce s-au macerat, se prepară un sirop din apă și zahăr. Cele două ingrediente se pun la fiert până se topește zahărul și se lasă la răcit.
Se toarnă apoi peste vișinele din damigeană și se lasă la fermentat timp de 2 luni de zile, într-un loc răcoros și ferit de lumină. După ce trece perioada de 2 luni, se strecoară și se pune vișinata în sticle cu dop.