Reclamă
Reclamă

Scarlett O`Hara a fost adusă la viață într-un mod excepțional de frumoasa actriță Vivien Leigh, personajul din romanul Pe aripile vântului (1936), o carte care se bucură de o ecranizare la doar doi ani distanță de la ecranizare. Se știe că Vivien era foarte impresionată de personajul unui roman pe care l-ar fi citit de mai multe ori. Spre norocul ei regizorul, care respinsese undeva la 150 de actrițe pentru acest rol, era fratele impresarului ei din acea vreme, Myron Selznick.

Deși pentru început este respinsă pentru că, în opinia regizorului, avea un aer mult prea britanic, Vivien va reuși prin perseverență să-l convingă. „Ea este perfect concepută pentru acest rol, prin artă și natură, încât orice altă actriţă să o joace pe Scarlett ar fi de neconceput.“ The New York Times

Scarlett O`Hara: actrița Vivien Leigh blestemată să fie frumoasă

Interpretare lui Vivien Leigh este una fără cusur. Actrița s-a pliat foarte bine pe algoritmul personajului. Prezintă modul în care po femeie puternică reușește să trecă peste toate greutățile vieții. Dacă la început nu prețuia tot ce iubea tatăl ei, stabilitatea,  pământul, ajunge să o facă și ea în final. Memorabilă răne ipostaza ei în rochi verde confecționată din draperiile familiei.

Reclamă

Acesta suferea de sindromul bipolar. Nereușind să păstreze un echilibru în modul în care se raporta la existență este mereu chinuită. Atinge asemeni personajului său pragul existenței. Oscilează între bunăstare și neajunsuri. „Oamenii cred că, dacă arăţi destul de bine, nu poţi să joci și, întrucât mă interesează doar să joc, cred că frumuseţea poate fi un mare handicap”.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro