Reclamă

 

Sarmale cu varză dulce

Sarmale cu carne

  • 200 gr ceapă (2-3 cepe mari)
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2,5 kg varză dulce (2 căpățâni)
  • 1,7 kg carne tocată de porc
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 6 linguri boia de ardei dulce
  • 2 ouă
  • 400 gr orez
  • 500 gr kaizer afumat (sau alt tip de afumătură)
  • 1 legătură de mărar verde
  • 500 gr roșii
  • smântână pentru servire
  1. Se curăță de foi și se toacă ceapa mărunt cu un cuțit de bucătărie,apoi pune-o în tigaie cu puțin ulei și călește-o până devine sticloasă,asezonează cu sare după gust

  2. Scoate cotorul din varză și îndepărtează frunzele exterioare veștejite,pune apă la fiert într-o oală înaltă. Când apa clocotește, pune varza în oală și ține-o scufundată câteva minute

  3. Scoate frunzele de varză de pe căpățână una câte una, ai grijă să nu se rupă frunzele mici din interior pune-le deoparte ca să le toci mai târziu

  4. Pune carnea tocată într-un bol și asezoneaz-o cu sare și piper după gust adaugă cimbru, boia de ardei, ouăle sparte, orezul și ceapa călită cu tot cu ulei, apoi amestecă bine ingredientele

  5. Taie nervura dură de la capătul foii de varză, apoi umple-o cu circa o lingură de carne tocată și orez (dacă frunza de varză este prea mare poți s-o tai în 2 sau chiar 3 bucăți de mărime potrivită)

  6. Împăturește foaia de varză cât mai strâns cu marginile spre interior,presează bine capetele cu degetul ca să nu se desfacă sarmaua în timpul fierberii, apoi continuă cu restul de ingrediente până se epuizează

  7. Toacă restul de varză rămas de la fierbere și pune jumătate din ea într-o oală înaltă

  8. Așează în oală un rând de sarmale strâns lipite una de cealaltă să nu se desfacă în timpul fierberii

  9. Taie kaizerul în bucăți mai mari, toacă mărarul și roșiile, apoi pune pește primul rând de sarmale din oală câte puțin din fiecare continuă cu straturi similare de sarmale până se umple oala

  10. Pune restul de varză tocată în oală, așează deasupra un vas cu fund gors, să nu se ridice sarmalele când fierb și apoi umple cu apă

  11. Fierbe sarmalele ardelenești la foc redus până sunt fragede atât varza cât și umplutura

  12. Servește sarmalele cu smântână pusă deasupra în farfurie


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro