Ingrediente:

Sandwich cald spaniol are nevoie pentru sos sunt: 50 de grame de unt, 30 de grame de făină, 200 ml lapte, 1 cățel de usturoi, nucșoară, sare&piper, muștar. Pentru restul sandwich-urilor vom avea nevoie de 4 felii de pâine. Le vrem prăjite în cuptor pentru 5 minute la 200 de grade Celsius. Adăugăm 4 felii de șuncă, 100 de grame de cașcaval.

Modul de preparare al sandwich-ului:

Pentru început ne vom ocupa de sosul alb super delicios. Punem la un foc potrivit într-o tigaie care nu lipește, untul la topit. Când mai are puțin și topește complet com pune făina. Amestecăm să se omogenizeze. Dacă nu avem cocoloașe turnăm tot laptele, repetăm și amestecăm până se omogenizează.

La final adăugăm cățelul de usturoi întreg, să-l putem lua apoi cu ușurință. Asezonăm cu sare&piper, punem și nucșoara. Amestecăm. Lăsăm să dea în clocot și luăm de pe foc. Scoatem cățelul de usturoi. La final, după ce l-am luat de pe foc punem o linguriță de muștar.

Dăm drumul la cuptor, la 200 de grade Celsius. În tot acest timp ne ocupăm de feliatul pâinii și așezarea ei într-o tavă. Vom rade cașcavalul, prin ochiurile mari. Feliem și șunca. Dăm la cuptor feliile de pâine până ce devin puțin rumene.

Pentru început ungem fiecare felie cu muștar și cu sos, deasupra sosurilor punem cașcaval ras. Peste ele vom pune feliile de șuncă. Apoi vom pune una-peste alta feliile, cât să formăm două sandwich-uri. Apoi vom pune deasupra din nou sos și cașcaval. Dăm pentru alte 5 minute la cuptor.

Un sandwich cald este un mod de-a face o cină rapidă. Când ești obosit la mijlocul săptămânii și vrei ceva care să se prepare rapid.  Există foarte multe variante de a obține asta. Propunerea noastră, sperăm să vă încânte.

Produsele lactate sunt foarte sănătoase (mai ales cele cu un conținut scăzut de grăsime). Statisticile au demonstrat că preferințele pentru brânză și înghețată au crescut în ultima perioadă, în timp ce interesul pentru consumul de lapte integral și unt s-a diminuat. Potrivit cu sfatulmedicului.ro