Unul dintre cele mai populare, rapide şi simple preparate, sandwich-ul are origini nobile. Care este istoria sandwich-ului.

Consacrarea cu numele de sandwich vine, însă, în secolul al XVIII-lea, prin analogie cu John Montagu al 4-lea, Lord de Sandwich (1718-1792). Politician şi explorator britanic, „prim lord al Amiralităţii”, aceasta a rămas în istorie nu neapărat prin meritele sale militare şi administrative, ci prin asocierea cu banalul sandwich.
În Al Doilea Război Mondial, soldaţii americani au început să facă sandvişuri din pâine, unt de arahide şi jeleu, ingrediente aflate în raţiilor lor. La întoarcerea de pe front, aceştia au popularizat mâncarea şi în familii, iar acest tip de sandviş este, şi astăzi, preferat în America.

Sandwich crocant

Croque Madame, un fel de origine franțuzească

  • 2 ouă
  • 4 felii de paine
  • 50 g unt
  • 4 felii cașcaval
  • 2 felii șuncă
  • 2 frunze de salată
  • sare, pipe, alte condimente dacă doriți
  1. Unge usor feliile de paine cu unt si prajeste-le pe la grill pana devin aurii

  2. Pastreaza doua felii la foc, restul pune-le deoparte. Pe feliile ramase la foc adauga feliile de cascavalul si acopera gratarul.

  3. Tine pana cand cascavalul incepe sa se topeasca. Apoi pune si sunca si frunza de salata

  4. Adauga si cealalte felii de cascaval, plus felia de paine deasupra. Pune din nou capacul si tine la foc inca 30 de secunde.

  5. Pregateste oul ochi in forma dorita, apoi plaseaza-l deasupra sandwich-ului.