O salată este binevenită oricând, în orice anotimp, dar vara și primăvară, când e cald afară și nu ai chef de gătit, e mâncarea perfectă.
Salata grecească, rețetă simplă și rapidă, este, așa cum îi spune și numele, o salată de origine grecească. Se găsește în meniul oricărui restaurant grecesc, se poate servi ca antreu sau ca fel de baza, pentru o masă ușoară
Ușoară, gustoasă, sănătoasă, autentică, ieftină și sățioasă. Salata grecească este o alegere ideală pentru momentele în care vrei să mănânci ceva bun cu minimum de efort. O garnitură pentru un grătar, salata grecească rapidă te va scoate din încurcătură.
Salată grecească rapidă
- o salată verde
- 2 buc ardei gras
- 1/2 ceapă roșie
- 150 g roșii cherry
- 1/2 castravete fabio
- 150 g brânză tip feta
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- zeamă și sucul unei lămâi
- 2 lingurițe pătrunjel tocat
- 1/2 linguriță oregano
- sare piper
-
Spală salata verde și rupe-o grosier cu mâinile.
-
Curăță apoi ardeii și ceapă, apoi taie ceapă solzișori și combină-le cu restul de ingrediente feliate sau tăiate cubulețe.
-
Separat,combină uleiul de măsline extra virgin cu zeamă și sucul unei lămâi cu sare și piper după gust, apoi adaugă pătrunjelul și oregano. Poți mixa emulsia cu blenderul vertical pentru un dressing mai omogen.
-
Toarnă dressing-ul peste salată grecească exact înainte de servire, căci poate înmuia salată verde.