Prima variantă

Ingrediente:

  • 900 g piept de pu
  • 225 g rucola225 g iaurt
  • 4.5 linguri ulei de măsline
  • 1.5 lingură mărar (proaspăt tocat
  • 1.5 fir ceapă verde
  • Zeama de la 1/2 lămâi
  • Sare&piper

Preparare:

  • Pieptul de pui se condimentează cu sare și piper.
  • Se pune pe grătarul/grilul încins câte 3 minute pe fiecare parte.
  • Se scoate și se taie fâșii.
  • Pe un platou se așează rucola, se stropește cu ulei de măsline și zeama de la 1/2 lămâie.
  • Peste rucola aranjăm fâșiile de carne.
  • Într-un castronel amestecăm iaurtul cu usturoiul tocat mărunt, mărarul și partea albă de la ceapa verde tocată mărunt.
  • Turnăm sosul peste carne și presărăm restul de ceapă verde tocată mărunt.

Salată de rucola și pui

Salată cu roșii, rucola și carne de pui

  • piept de pui preparat pe grătar
  •  rucola
  • roşii
  • mozarella
  • ceapă roşie
  • zeamă de lămâie

Pentru dressing:

  •   1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă oţet de vin roşu
  • muştar de Dijon
  • sare&piper
  1. Rumeniţi pieptul în tigaie. Tăiaţi-l fâşii şi stropiţi-l cu puţină zeamă de lămâie.

  2. Într-un bol mare spre măricel, turnaţi o lingură de ulei de măsline, 1 linguriţă de oţet de vin roşu, 1/2 linguriţă muştar de Dijon, 2 căţei de usturoi pisat, sare şi piper. Amestecaţi rapid cu un tel până obţineţi un dressing gros.

  3. Tăiaţi ceapa mărunt. Apoi, tăiaţi roşiile în felii mici şi mozarella în cubuleţe. Adăugaţi ceapa în dressing şi amestecaţi.

  4. Spălaţi rucola şi uscaţi-o într-un uscător pentru salată (daca aveti unul, daca nu, nu e musai). Adăugaţi rucola în bol. Amestecaţi cu ajutorul a două linguri.În final, puneţi roşiile, mozarella şi bucăţile de pui. Omogenizăm