Dacă și tu ești un fan al salatelor sau doar vrei să încerci un preparat mai proaspăt care să-ți oferă nutrienți, rețeta următoare este perfectă pentru tine. În mai puțin de un sfert de oră de când ai început, te vei putea așeza chiar la masă. Oricine o poate prepara și chiar se mai pot adăuga ingrediente, dacă vei considera că cele de mai jos nu ajung.
Salatele sunt un preparat ușor de făcut și aduce nutrienții necesari organismului. Este accesibil tuturor și se gătește extrem de repede. Ingredientele sunt ieftine, iar cu o sumă mică de bani, vei face o salată foarte gustoasă și hrănitoare într-un timp scurt. În continuare, am pregătit o salată cu șuncă specială pentru oricine. Legumele sunt și ele prezente în preparat. Acestea contribuie la detoxifierea organismului și ajută la o digestie corectă.
Ingrediente
- o roșie mare sau 2-3 mai mici
- un castravete
- un ardei gras verde
- o ceapă
- un ou
- o felie de șuncă presată
- o felie de brânză
- pătrunjel, opțional
- condimente: sare, piper
- dressing salată ulei și oțet
Mod de preparare
Prima dată se fierbe oul tare. Pentru acest lucru, se pune apă la fiert într-o cratiță sau într-un ibric și apoi se adaugă oul cu ajutorul unei linguri pentru a nu se sparge. Se lasă la fiert timp de 10 minute.
În acest timp se taie legumele felii sau diferit, în funcție de preferințele fiecăruia și se pun toate într-un bol. Șunca și brânza se taie cubulețe potrivite. Aceste se adaugă în bolul cu celelalte ingrediente. Dacă aveți pătrunjel, puneți tăia mărunt câteva fire și să se adăugați la salată.
După ce s-a fiert oul, se scoate într-un recipient cu apă rece. Acesta se curăță de coajă, se taie bucățele și se pune peste restul ingredientelor. Salata este aproape gata, mai trebuie asezonată cu sare, piper, ulei și oțeț, după gustul fiecăruia.