Filmul ”Iisus din Nazart” este un film-legendă.

Robert Powell este cel care l-a interpretat pe Iisus. Meniera în care acesta a jucat în film este de una remarcabilă, emblematică. Chiar și după câteva zeci de ani de la difuzarea filmului-fenomen, acesta rămâne o capodoperă, cea mai bună reprezentare a vieții fiului lui Dumnezeu.

Interpretarea unui astfel de personaj nu este deloc ușoară, poate fi chiar cel mai greu rol. Astfel că Robert Powell a făcut sacrificii și s-a supus unei pregătiri draconice pentru a intra cât mai bine în pielea personajului principal. A fost nevoie de o întreagă pregătire din toate punctele de vedere, atât la nivel psihic, dar și la nivel fizic. În anul 1977, în Tunisia, Robert Powell, a îmbrăcat pentru prima dată tunica fiului Domnului.

Regizorul a avut de ales între nume grele alea actoriei, cum ar fi Al Pacino sau Dustin Hoffman, însă cel care i-a atras atenția cel mai mult a fost Robert Powell. Se pare că interpretarea unui astfel de rol de ce mai înaltă talie i-a lăsat o experiență traumatizantă.

Pentru a putea să intre în pielea personajului, acesta a slăbit extrem de repede 5 kilograme, consumând doar alune și apă. Unele surse spun chiar că emblematicul actor avea momente în care se credea cu adevărat Iisus Hristos, atât de profund studiase personajul. Pe de altă parte, regizorul, Zefirelli, îi dădea voie să clipească doar o dată la 7 minute.

Se pare că și după finalizarea filmărilor, actorul a rămas cu traume. A fost nevoit să meargă la psihiatru timp de doi ani pentru a trece peste sindromul messianic.