Diversificarea bebelușului vine la pachet cu preocupare și griji multe pentru orice mămică. Mai ales atunci când trebuie să începi introducerea în meniu a diferitelor tipuri de legume și carne. Primele dintre acestea sunt morcovii, dovlecelul, păstârnacul, țelina. Acestea pot fi oferite în jurul vârstei de 6 luni. Ulterior, legumele precum broccoli, spanac, mazăre, etc sunt recomandate a fi introduse treptat în alimentația copilului. Iată două rețete prin care îi poți pregăti micuțului tău, mazărea.
Mazăre înăbușită
-Mazăre boabe 300 g;
-unt 25 g;
-făină 10 g;
-zahăr 5 g;
-sare 2-3 g.
Mazărea se fierbe 15 min în puţină apă. Separat, din unt (margarina), făină, zahăr, sare şi zeama în care a fiert mazărea, se prepară un sos subţire, în care se adaugă mazărea şi se mai fierb puţin.
Acest preparat poate constitui garnitura alături de care îi poți oferi copilului tău, carnea de vită fiartă de exemplu.
Piure de mazăre
-Mazăre boabe 350 g;
-sare 2-3 g;
-unt 40 g;
-lapte 150 ml.
Mazărea se fierbe în apă (eventual şi cu un vârf de cuţit de bicarbonat), timp de 40-50 min. Se strecoară bine, se pasează într-un vas, printr-o sită fină. Pe plită sau la baia de aburi, se amestecă cu untul, laptele, sarea şi zahărul.
La copiii între 9-12 luni se poate servi de asemenea alături de friptura din carne slabă.
Mazăre cu morcov și pui
-350 gr mazăre;
-1ceapă;
-2 morcovi;
-1 piept de pui;
Pune mazărea la fiert alături de o ceapă tăiată mărunt. Taie morcovul cât mai mic și adaugă-l în oală alături de mazăre și ceapă. Adaugă puțin suc de roșii peste acestea.
Separat, fierbe pieptul de pui (sau curcan). După ce carnea s-a fiert, optează pentru a o tăia bucățele mici pe care să le adaugi peste mazăre. Acestea se mai fierb împreună preț de 20 de minute.