Budincile sunt variantele pe care le poți alege pentru bebelușul tău, imediat după supe și ciorbe. Cu o consistență cremoasă, acestea nu doar că sunt delicioase ci și ușor de ingerat și digerat. Alege tipurile de budinci care conțin legume, dar și carne. De asemenea, variantele dulci sunt opțiuni la fel de bune. Iată două rețete de acest gen, pe care bebelușul tău le va adora.
Budinci cu dovlecel
Pentru prima rețetă ai nevoie de :
-Dovlecei 300 g;
-caşcaval 30 g;
-ou 1 buc;
-smântână 30 g;
-făină 15 g;
-unt 10 g;
-pesmet 5 g;
-sare 2-3 g,
-puțin pătrunjel.
Dovleceii spălaţi şi curăţaţi se taie în cuburi mici şi se fierb în apa cu sare 10 min. Se răstoarnă în strecurătoare. Când s-au scurs bine, dovleceii se amestecă cu gălbenuşul, caşcavalul ras, albuşul bătut spumă, făina, pesmetul, untul şi verdeaţa tocată. Se coace într-o formă unsă cu unt, 20-30 min. Se răstoarnă şi se serveşte caldă, stropită cu smântână.
Budincă de dovlecei cu carne de vită
Această budincă este de asemenea foarte hrănitoare. Poți opta pentru carnea de curcan în detrimentul celei de vită.
Vei avea nevoie de :
-Dovlecei 600 g;
-carne de vită 250 g;
-orez 20 g;
-ulei 30 ml;
-ouă 2 buc;
-smântână 20 g;
-unt 10 g;
-un praf de sare;
-puțin pătrunjel.
Dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii, se fierb în apa clocotită cu sare, apoi se scurg bine. Orezul se fierbe 10 minute cu unt, sare, verdeaţa tocată şi apă, cât este nevoie. Carnea, curăţată de pieliţe şi zgârciuri, se pune la fiert în apă rece, după care se trece de două ori prin maşina de tocat şi se amestecă cu ulei şi verdeaţa tocată. într-o formă tapetată cu făină, se pun un strat de dovlecei, unul de orez, apoi un strat de came şi, deasupra, din nou un strat de dovlecei. Se unge suprafaţa budincii cu puţin ou bătut, apoi se fierbe 30-40 min, în bain-marie, sau se coace în cuptor.
Se serveşte cu smântână.