Dacă ești în căutarea variantelor de meniu pe care să le pregătești pentru masa de Paște, trebuie să incluzi și acest preparat pe lista ta. Cine nu iubește ouăle umplute cremoase și delicioase? Ei bine, această rețetă vine cu un plus de gust care îți va cuceri papilele gustative.
Ouăle în sos acrișor de smantana și lămâie vor fi o delicatesă de excepție cu a cărei savoare în mod sigur îi veți impresiona pe cei dragi!
Ouă umplute cu sos de smântână și maioneză
pateu de porc
sare
- piper
- smântână (mai groasă)
- lămâie
- boia ardei
- frunze pătrunjel
- o lingură de maioneza Puneți ouăle la fiert pentru 7 minute și adăugați o lingură de oțet în apă. După ce au ajuns la punctul de fierbere, scoateți ouăle și lăsăți-le la răcit sub jetul de apă rece. În acest mod le veți decoji mult mai ușor. curatati ouale de coaja in apa rece.
După ce le-ați curățat secționați fiecare ou jumătate, și scoateți gălbenușurile fierte. Puneți deoparte deocamdată albușurile.
Într-un vas zdrobiți gălbenușurile peste care adăugați pate de porc. În funcție de numărul de ouă, puteți crește și cantitatea de pate.Pentru 10 ouă umplute veți avea nevoie de 50 de grame de pate. Puteți opta după preferință și pentru alte sortimente de pateu, precum cel de curcan sau chiar de gască.
Pe un platou așezați rând pe rând ouăle umplute cu partea ce conține compoziția în jos. Separat amestecați smântâna cu maioneza și lămâia. După acest pas, turnați în jurul ouălor umplute de pe platou sosul cremos și acrișor.
De asemenea, o variantă de ouă umplute care merită încercată este cea cu pateu de somon. Puteți folosi chiar și conservă de ton în suc propriu pentru acest pas.
Platoul se poate decora cu ceapă verde, usturoi verde, pătrunjel. Preparatul poate constitui și o idee de mic dejun hrânitor.