Reclamă

Budincile se numără printre preparatele pe care bebelușii le adoră. Constituie o masă hrănitoare și te pot salva în momentele în care ești în pană de idei legat de meniul celor mici. Dincolo de faptul că sunt delicioase,aceste budinci pot fi ideale și pentru copiii mai mari. Astfel, prepari un prânz rapid și delicios pentru întreaga familie.

Două rețete de budinci delicioase pentru perioada de diversificare:

Budincă de dovlecei cu carne de vită și orez

Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de :

-Dovlecei 600 g;

-carne de vită 250 g;

-orez 20 g;

-ulei de măsline 30 ml;

-ouă 2 buc;

-smântână 20 g;

-unt 10 g,

Dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi felii, se fierb în apa clocotită cu sare, apoi se scurg bine. Orezul se pune la fiert cu unt, sare, verdeaţa tocată şi apă, cât cuprinde. Carnea de vită se porționează în cubulețe mici.

Social media

Asigură-te că ai îndepărtat pielițele sau posibilele bucăți de grăsime. Aceasta se pune la fiert în apă rece, după care se trece de două ori prin maşina de tocat şi se amestecă cu uleiul de măsline şi verdeaţa tocată. Poți folosi un robot de bucătărie pentru acest proces. Într-o formă tapetată cu făină, se pun un strat de dovlecei, unul de orez, apoi un strat de came şi, deasupra, din nou un strat de dovlecei. Se unge suprafaţa budincii cu puţin ou bătut, apoi se fierbe 30-40 min, în bain-marie, sau se coace în cuptor.

Budincă din cartofi cu brânză

Pentru a pregăti această budincă rapidă și delicioasă ai nevoie de:

-Cartofi 500 g;

-brânză de vaci 50 g;

-telemea 100 g;

-unt 8 g;

-ouă 1 buc.

Cartofii fierţi în coajăse curăţă şi se taie în felii. Brânza telemea, desărată şi rasă, se amestecă cu cea de vaci şi cu ouăle întregi. Se adaugă cartofii, apoi se aşază într-o formă unsă cu unt (se pune puţin şi deasupra) şi se coace în cuptor 30 de min.

Se poate prepara şi din cartofi făcuţi piure cu 400 g lapte şi 20 g unt. Se aşază cartofii şi brânza în straturi: se pune budinca la cuptor până se rumeneşte.

Se poate adăuga smântână, 100 g.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro