Salată de castraveți cu iaurt și usturoi:
Ingrediente:
- 3 castraveți
- 100 ml iaurt
- câteva fire mărar
- sare, piper după gust
- 3 căței usturoi
Mod de preparare
Castraveții îi spălăm, îi tăiem rondele sau cubulețe și îi punem într-un castron, adăugăm smântână, iaurtul, usturoiul pisat. Potrivim de sare și piper. Amestecăm salată, iar la sfârșit presăram deasupra mărar tocat mărunt.
Roșii umplute cu creveți
Fructe de mare și roșii
- 5 roșii potrivite
- 5 creveți
- cremă de brânză
- sare&piper
-
Se spală roșiile și se usucă cu un prosop de hârtie, apoi se taie capace și se scobesc de pulpă.
-
Se sărează roșiile pe dinăuntru, apoi se întorc cu susul în jos și se lasă zeama să se scurgă.
-
Se fierb creveții decorticați în apă cu sare, se îndepărtează capul și eventualele rămășite de carcasă, dar se pot lăsa cozile, pentru un aspect mai spectaculos.
-
Se umplu roșiile cu crema de brânză cu ajutorul unei pungi cu un colț tăiat sau folosind o ustensilă specială pentru frișcă, apoi se pune câte un crevete în fiecare roșie.
Pastă de pui tartinabilă
Carne de pui pastă
- 1 piept de pui fiert (din supă; 250 gr carne fiartă)
- 300 ml supă de pui
- 4 căței usturoi
- 30 gr făină
- 4 linguri ulei
- sare&piper
-
Pieptul fiert l-am băgat în robot cât să-l toace un pic, dar nu prea tare, să mai rămână bucățele de carne, nu îl faceți prea fin. Merge la fel de bine să-l desfaceți fâșii cu mâna și apoi îl mărunțiți un pic cu cuțitul.
-
Într-o cratiță se încinge uleiul și se călesc rapid cățeii de usturoi striviți. Se adaugă făină, amestecându-se până e absorbită în ulei. Dacă doriți, se poate prăji puțin făină.
-
Se adaugă treptat supă fierbinte, amestecând rapid cu țelul. Se lasă pe foc câteva minute, amestecând tot timpul. Când sosul e îngroșat că o smântână, adăugați carnea și amestecați. Lăsați să dea un clocot împreună. Condimentați cu sare și piper negru.
-
Se lasă să se răcească de tot, pastă e mai bună rece, în plus devine tartinabilă.