Reclamă

Salată de castraveți cu iaurt și usturoi:

Ingrediente:

  • 3 castraveți
  • 100 ml iaurt
  • câteva fire mărar
  • sare, piper după gust
  • 3 căței usturoi

Mod de preparare

Castraveții îi spălăm, îi tăiem rondele sau cubulețe și îi punem într-un castron, adăugăm smântână, iaurtul, usturoiul pisat. Potrivim de sare și piper. Amestecăm salată, iar la sfârșit presăram deasupra mărar tocat mărunt.

Roșii umplute cu creveți

Fructe de mare și roșii

  • 5 roșii potrivite
  • 5 creveți
  • cremă de brânză
  • sare&piper
  1.  Se spală roșiile și se usucă cu un prosop de hârtie, apoi se taie capace și se scobesc de pulpă.

  2. Se sărează roșiile pe dinăuntru, apoi se întorc cu susul în jos și se lasă zeama să se scurgă.

  3. Se fierb creveții decorticați în apă cu sare, se îndepărtează capul și eventualele rămășite de carcasă, dar se pot lăsa cozile, pentru un aspect mai spectaculos.

  4. Se umplu roșiile cu crema de brânză cu ajutorul unei pungi cu un colț tăiat sau folosind o ustensilă specială pentru frișcă, apoi se pune câte un crevete în fiecare roșie.

Pastă de pui tartinabilă

Carne de pui pastă

  • 1 piept de pui fiert (din supă; 250 gr carne fiartă)
  • 300 ml supă de pui
  • 4 căței usturoi
  • 30 gr făină
  • 4 linguri ulei
  • sare&piper
  1. Pieptul fiert l-am băgat în robot cât să-l toace un pic, dar nu prea tare, să mai rămână bucățele de carne, nu îl faceți prea fin. Merge la fel de bine să-l desfaceți fâșii cu mâna și apoi îl mărunțiți un pic cu cuțitul.

  2. Într-o cratiță se încinge uleiul și se călesc rapid cățeii de usturoi striviți. Se adaugă făină, amestecându-se până e absorbită în ulei. Dacă doriți, se poate prăji puțin făină.

  3. Se adaugă treptat supă fierbinte, amestecând rapid cu țelul. Se lasă pe foc câteva minute, amestecând tot timpul. Când sosul e îngroșat că o smântână, adăugați carnea și amestecați. Lăsați să dea un clocot împreună. Condimentați cu sare și piper negru.

  4. Se lasă să se răcească de tot, pastă e mai bună rece, în plus devine tartinabilă. 


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro